Helyi közélet

2014.01.16. 13:16

Tűzvész tombolt Edelényben

Edelény - Tűz ütött ki szerdán este egy edelényi családi háznál. A százhatvan négyzetméteres téglaépület tetőszerkezetének több mint kétharmada, valamint a melléképület és az ott tárolt két személygépkocsi égett teljes terjedelmében, közölte Dojcsák Dávid százados, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője.

Edelény - Tűz ütött ki szerdán este egy edelényi családi háznál. A százhatvan négyzetméteres téglaépület tetőszerkezetének több mint kétharmada, valamint a melléképület és az ott tárolt két személygépkocsi égett teljes terjedelmében, közölte Dojcsák Dávid százados, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője.A tűzhöz a kazincbarcikai, a szendrői és a miskolci hivatásos tűzoltók, valamint a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat vonult ki. A tűzoltók az épületből két felhasadt pb-gázpalackot vittek ki.

A tűz átterjedt a szomszédos kisbolt százhatvan négyzetméteres, könnyűszerkezetű raktárára is, ami szintén teljes terjedelmében lángolt. A tűzoltók a boltból is kivittek egy palackot, amit nem ért hőhatás, és gondoskodtak a kisbolt udvarán szabályosan tárolt harmincöt gázpalack folyamatos hűtéséről.

Az egységek nyolc sugárral és kéziszerszámokkal oltották el a tüzet, melynek során személyi sérülés nem történt, de három embert rokonaik fogadtak be. Az esettel kapcsolatban tűzvizsgálati eljárás indult.

ÉM-SZP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában