Rendkívüli közgyűlés – Váltás a miskolci színház élén

Akt.:
Ideiglenesen Szabó Máté rendezőt bízták meg a Miskolci Nemzeti Színház vezetésével.
Ideiglenesen Szabó Máté rendezőt bízták meg a Miskolci Nemzeti Színház vezetésével. - © Fotó: ÉM-archív
Miskolc – Visszahívták igazgatói tisztéről Kiss Csabát, a Miskolci Nemzeti Színház direktorát a miskolci közgyűlés szerdai rendkívüli ülésén.


18.04: Közlemény – Felmentették a Miskolci Nemzeti Színház ügyvezetőjét

“A politika ne csináljon színházat, de ha a színházi szakma azt mondja, hogy a helyzet megérett a változtatásra, akkor változtatni kell” – Miskolc Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalának közleménye. tovább »


17.45: A nyilvánosság kizárásával hozott döntést követően dr. Kriza Ákos polgármester a színházban meglévő feszültségekkel indokolta a beavatkozást. Mint mondta, nem látták biztosnak a köbvetkező évadot.

Ideiglenesen Szabó Máté rendezőt bízták meg a Miskolci Nemzeti Színház vezetésével.

A Miskolci Nemzeti Színház igazgatói posztjára pályázatot írnak ki.

További részletek hamarosan.


16.32: Hamarosan kezdődik a miskolci közgyűlés rendkívüli ülése. A nyilvánosság kizárásával várhatóan arról a javaslatról döntenek majd a képviselők, hogy visszahívnák igazgatói posztjáról kiss Csabát, a Miskolci Nemzeti Színház 2012 elején, öt évre kinevezett igazgatóját. Erről Kiss Csaba először az Inforádiónak beszélt.

Úgy tudjuk, a javaslat összefüggésben van azzal, amiről az Észak-Magyarország a napokban terjedelmes összeállításban foglalkozott: megszűnik az évad végén a művészeti tanács, amelynek létrehozása fontos eleme volt Kiss Csaba igazgatói pályázatának. A művészeti tanácsban a direktorral együtt érkezett rendezők és dramaturgok vettek részt.

Megírtuk: Béres Attila rendező Szombathelyen lett főrendező, Rusznyák Gábor rendező Kecskeméten lesz főrendező. Az Örkény Színházba távozott Ari-Nagy Barbara dramaturg, és korábban elszerződött Rácz Attila dramaturg.

A megszűnés okáról Kiss Csaba is nyilatkozott az Észak-Magyarországnak.

Úgy tudjuk, a színházban történteket a városháza bizalomvesztésként értékeli, és ezért is tartja szükségesnek, a színház működése szempontjából fontosnak a beavatkozást. Feltehető, hogy Kiss Csaba visszahívása esetén átmeneti vezetés következik, és pályázaton keresnének új igazgatót.

ÉM-BA


Kapcsolódó cikkek:

Tiltakozik a Magyar Színházi Társaság Kiss Csaba tervezett menesztése miatt

Budapest – A Magyar Színházi Társaság megdöbbenéssel értesült arról, hogy Miskolc megyei Jogú Város közgyűlése a mai napon felmenteni készül Kiss Csabát, a Miskolci Nemzeti Színház igazgatóját. tovább »


Kiss Csaba: “Ilyeneket válóperekben szoktak kérdezni: hol rontottuk el. Nem rontottuk el. Ilyen az élet”

Miskolc – Megszűnik a művészeti tanács a Miskolci Nemzeti Színházban. Az igazgató szerint kár. Akkor miért lett vége? Interjú: Kiss Csabával, a Miskolci Nemzeti Színház igazgatójával. tovább »


Ennyi volt: megszűnik a művészeti tanács a Miskolci Nemzeti Színházban

Miskolc – Ebben a formában nem folytatják tovább Kiss Csaba és a 2012-ben vele érkezett alkotótársai. tovább »

hirdetés


hirdet�s