Rendkívüli közgyűlés Miskolcon

Akt.:
Rendkívüli közgyűlés Miskolcon
Miskolc – Rendkívüli testületi ülést hívott össze hétfőre Miskolc polgármestere, dr. Kriza Ákos. Három napirendet tárgyaltak a képviselők. Ebből kettő érintette Miskolc Megyei Jogú Város Településszerkezeti Tervének, valamint Miskolc Megyei Jogú Város Építési Szabályzatáról szóló önkormányzati rendeletének módosítását. A harmadik előterjesztés a Diósgyőr FC Kft.-vel volt kapcsolatos.

Olyan napirendeket tárgyalunk, amelyek nem halaszthatók a testület következő üléséig – ezzel indokolta az ülés rendkívüliségét dr. Kriza Ákos polgármester. Az első napirend a Miskolc Megyei Jogú Város Településszerkezeti Tervének, valamint Miskolc Megyei Jogú Város Építési Szabályzatáról szóló önkormányzati rendeletének módosítása. Ami a tapolcai strand második ütemének beruházását érinti.

Dr. Tompa Sándor (DK) képviselő szerint jó lett volna, ha korábban kapnak ismeretanyagot. Úgy véli, ez egy folyamat vége, a tervek már elkészültek, de erről nem tudni semmit. A szabályozási vonalak, az átlagember számára, nem jelentenek semmit – fogalmazott.

A polgármester hangsúlyozta, tizenéve tervezik a tapolcai strandot, azok a miskolciak, akik érdeklődnek, irányítsa hozzá. A tervek a honlapon is megtalálhatóak, ha azokkal kapcsolatban bármilyen kérdés van, szívesen válaszolnak, van ügyfélfogadási rendje a hivatalnak – jelentette ki a városvezető.

A második napirend is a Miskolc Megyei Jogú Város Településszerkezeti Tervének, valamint Miskolc Megyei Jogú Város Építési Szabályzatáról szóló önkormányzati rendeletének módosítása. Ez az ITC székházat és az azt körülölelő területeket – Uitz Béla utca, Corvin utca, Görgey utca – érintő döntések meghozataláról szól. Itt épül ugyanis – mint ahogy már korábban megírtuk – a megyei kormányhivatal új közigazgatási központja.

Dr. Tompa Sándor (DK) azt a kérdést tette fel, mi célt szolgál majd ez a kormányzati negyed, miért van erre szükség. Azt is kijelentette, szeretne részleteket látni a fejlesztésből, mert ő sem újságból, sem honlapról nem tájékozódik, ő az a miskolci, akinek kérdései vannak.

A polgármester hangsúlyozta, a bohóckodást nem fogják folytatni, majd a vitát lezárta.

Harmadik napirend: Diósgyőr FC Kft.-vel.

Ez utóbbit vita nélkül tárgyalták, majd szavaztak a képviselők.

Minden napirendet elfogadtak.


Fantasztikus látványtervek a megújuló Miskolcról
Miskolc - A belvárost bővítenék ki az ITC-t és környékét érintő megaprojekt révén. Miskolc az a magyarországi város, mely zöld mintavárosként – a mozgalom alapelvei mentén – fogalmazza meg jövőképét, városfejlesztési stratégiáját és konkrét intézkedéseit a fenntarthatóság köré építi. A Borsod-Aba...

Élményfürdő lesz a strand mellett
Miskolc - A miskolci önkormányzat nyílt közbeszerzést írt ki a Miskolctapolcai Strandfürdő második ütemének tervezésére, amelynek a becsült értéke nettó 108 millió forint. A felhívás a szerdai Közbeszerzési Értesítőben jelent meg. A vízfelület nagysága 2352 négyzetméter lesz, ami magában foglalja...

itt-lesz-a-masodik-utem09-st
Miskolctapolca - Úgy tűnik, a kutat még nem fúrják, de az önkormányzat szerint előbb elő kell készíteni a terepet. Kútfúrási munkák kezdődnek Miskolctapolcán kedden, az egykori gyermekstrand területén – közleményben tudatta a hírt az elmúlt héten a miskolci önkormányzat. Lapunk is kíváncsi volt, ...A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .