Rendhagyó tanórák a Fiumei úti Sírkertben

Április második felétől újra várják a diákokat szabadtéri történelem-és irodalomórákra a Fiumei úti Sírkertbe. A rendhagyó tanórák keretében idegenvezetők mutatják be a csoportoknak a temető híres síremlékeit, mauzóleumait – tájékoztatta a Független Hírügynökséget Harsányi Józsefné, sírkertigazgató.

Harsányi Józsefné elmondta, tavaly márciusban indították útjára a rendhagyó tanórák sorozatot. Több száz diák látogatta meg a sírkertet a tavaszi és őszi időszakban. A program iránt érdeklődő iskoláknak idén sincs más dolguk, mint regisztrálni a 32-35-202 vagy 32-53-203-as telefonszámokon. A sírkertigazgató hozzátette, arra kérik a tanárokat, hogy legalább két héttel a látogatás előtt jelentkezzenek be. A két és fél órás idegenvezetés ingyenes, tájékoztatott Harsányi Józsefné.

Az 56 hektárnyi területen elterülő belvárosi temetőben található mások mellett, Vörösmarty Mihály, Jókai Mór, Erkel Ferenc, Ady Endre, József Attila, Blaha Lujza, Jászai Mari sírja. A Fiumei úti Sírkertben nyugszik Batthyány Lajos, Kossuth Lajos, Deák Ferenc, Antall József. A temetőben nemcsak a nemzeti panteont járhatják körbe a diákok, hanem megnézhetik Európa legnagyobb szabadtéri szoborparkját is.