Rendhagyó interjú Kósával

Kósa Lajos
Kósa Lajos
Budapest, Debrecen – A debreceni polgármester szerint a miniszterelnök papírtigris, Gergényivel az osztályharcot vívják, a jégkorong pedig a legjobb csapatsport. Kósa Lajossal Havas Henrik készített rendhagyó interjút a Playboy számára.

A debreceni polgármester szerint 150 év múlva mérsékelt jelentősége lesz annak, hogy kik alapították a Fideszt, mert a legendák fontosabbak. Kósa Lajos a saját szerepét úgy jellemzi, hogy ő is “a bölcsőt ringatta”.

“Az viszont elég erős túlzás, hogy Gyurcsányék önmagukból vezetik le a rendszerváltást, mert (…) ezeknek a KISZ-es fickóknak nem kifejezetten a demokrácia kibontakozása járt akkoriban a fejükben” – emlékeztetett a fideszes politikus.

Kósa Lajos a Fidesz elnökére vonatkozó kérdéssel összefüggésben azt mondta: együtt kezdték a politikát, ami nagyon fontos kapcsolat két ember között.

“Még akkor is, ha nem feltétlenül kell mindenben egyetértenünk. Sok mindenben különbözik a véleményünk, de ez nem azt jelenti, hogy ne lehetnénk jóban azzal az emberrel, aki mást gondol a világról. (…) Az meg nem aktuális probléma, hogy én leszek-e az utódja” – tette hozzá.

Azzal kapcsolatban, hogy Gyurcsány Ferenc reformjait Batthyány Lajoséhoz hasonlította, azt mondta: “szegény Batthyány“.

“Mire gondolt Fletó? Hogy végezzék ki? Vagy ő akar lenni az örökmécses?” – tette fel a kérdést – írja az inforadio.hu.

Pólusprogram: Kósa kétségei

Néhány héttel ezelőtt a pólusprogrammal kapcsolatos kétségeit fogalmazta meg Kósa Lajos, Debrecen polgármestere hétfőn, az egyik vezető internetes hírportálnak adott interjújában.

A polgármester elmondta, hogy miután Gyurcsány Ferenc miniszterelnök a pólusvárosokban tett látogatásai során február elsején Debrecent is felkereste, Magyar Bálint államtitkár munkatársai arról tájékoztatták, hogy nem létezik az a 600 milliárd forint, amelyet a kormány a pólusvárosok fejlesztésére ígért.

– Gyurcsányék végigjárták a pólusvárosokat, amire elvileg ígértek hatszázmilliárd forintot. Aztán jött két fiatalember a MEH-ből, Magyar Bálint munkatársai, és azzal kezdték, semmiféle hatszázmilliárd nincsen, ami van, az legfeljebb hatvanmilliárd – nyilatkozta a polgármester.

Kapcsolódó anyagok:

  • „Gazdagodott” a polgármesteri hivatal
  • Pólusprogram: Kósának kétségei vannak