Rendhagyó Holdbeli csónakos holnap a Nemzeti Színházban

Színpadi fények helyettesítik Kaszás Attilát a vasárnapi Holbeli csónakos című előadásban. A Nemzeti Színház kegyeleti okokból állítja rendhagyó módon színpadra a darabot.
A szombati előadásokat nem tartották meg a színházban – közölte az intézmény főigazgatója.

Kaszás Attila öt darabban játszott ebben az évadban a Nemzeti Színházban. Ezekben helyettesítéssel tartják meg az előadásokat, egy kivétellel: a vasárnap délután háromkor kezdődő Holdbeli csónakos előadásban nem lesz beugró a színművész helyett. Világítási effektekkel oldják meg Kaszás Attila hiányát – mondta el Jordán Tamás. A főigazgató hozzátette: az előadás bevételét a család javára ajánlja fel a színház.

A keddi 12 dühös ember című darabban már a helyettesítő színész, Marton Róbert játssza a 4. esküdtet – tájékoztatott Jordán Tamás.

A Vígszínház és a Nemzeti Színház társulata, kiegészülve az Új Színház művészeivel, szombat este zártkörű összejövetelen emlékezik Kaszás Attilára. Március 30-án, pénteken este nyolctól pedig közös virrasztásra várják Kaszás Attila tisztelőit – hangsúlyozta Jordán Tamás.

A Nemzeti Színház előcsarnokában már szombattól leróhatták kegyeletüket Kaszás Attila tisztelői. A színház munkatársai az előcsarnokban emlékhelyet alakítottak ki, hogy a közönség egy szál virággal emlékezhessen a tragikusan fiatalon elhunyt színművészre.Sporthírek