Rendhagyó Holdbeli csónakos a Nemzeti Színházban

Színpadi fények helyettesítik Kaszás Attilát a vasárnapi Holbeli csónakos című előadásban és hangfelvételről őt fogják hallani a nézők. A Nemzeti Színház kegyeleti okokból állítja rendhagyó módon színpadra a darabot. A szombati előadásokat nem tartották meg a színházban – közölte az intézmény főigazgatója.

Kaszás Attila öt darabban játszott ebben az évadban a Nemzeti Színházban. Ezekben helyettesítéssel tartják meg az előadásokat, egy kivétellel: a vasárnap délután háromkor kezdődő Holdbeli csónakos előadásban nem lesz beugró a színművész helyett. Világítási effektekkel oldják meg Kaszás Attila hiányát, és hangfelvételről őt fogják hallani a nézők- mondta el Jordán Tamás. A főigazgató hozzátette: az előadás bevételét a család javára ajánlja fel a színház.

A Nemzeti Színház előcsarnokában már szombattól leróhatják kegyeletüket Kaszás Attila tisztelői. A színház munkatársai az előcsarnokban emlékhelyet alakítottak ki, hogy a közönség egy szál virággal emlékezhessen a tragikusan fiatalon elhunyt színművészre.