Sport

2014.09.29. 10:31

Videoton vs. DVTK - Egy öngól döntött a rangadón

A Videoton továbbra is száz százalékos, a Diósgyőr elvesztette veretlenségét.

A Videoton továbbra is száz százalékos, a Diósgyőr elvesztette veretlenségét.A labdarúgó NB I 9. fordulójában vasárnap délután a Diósgyőri VTK együttese a Videoton FC vendége volt. A székesfehérvári stadion felé a meccs kezdése előtt özönlöttek a drukkerek, ebben az évezredben valószínűleg még nem voltak ennyien kíváncsiak ennek a két csapatnak az összecsapása, mint most. A felfokozott érdeklődés elsősorban a hazai oldalon volt jól érzékelhető, ezúttal a napos oldalra is jutottak nézők, míg a vendégszektorban a diósgyőri hagyományokhoz méltóan több száz piros-fehér drukker énekelt a kezdő sípszó előtt, és várta kíváncsian, hogy melyik sorozat szakad meg: a hazaik győzelmije, vagy a vendégek veretlenségije.

Ami a DVTK kezdőcsapatát illeti: nem volt könnyű, de ezúttal sikerült. Mármint lapunknak eltalálni a kezdőcsapatot, ami annak tükrében számít ,,nagy sikernek”, hogy Sivic edző ezen a téren kiszámíthatatlan, mindig húz valami váratlant, csak ritkán játszatja csapatát kétszer ugyanabban az összetételben, viszont ezúttal nem volt nehéz dolga annak, aki a piros-fehérek kezdőjét próbálta meg eltalálni, hiszen az elmúlt meccseken mutatott játék alapján, a bevethető legjobb játékosok tekintetében aligha lehetett volna ettől jobb kezdőt összerakni. A meccs előtt már csak az volt a kérdés, hogy ez mire lesz elég, illetve, hogy a szakvezető bizalmát élvező labdarúgók milyen tartalom legyártására lesznek képesek.

A kezdés után úgy tűnt, hogy ez a meccs kevésbé a tartalomról szól majd, mindkét oldalon keményen ütköztek a labdarúgók, szúrtak a tüskék rendesen, alig volt olyan perc, amikor a játékvezetőnek nem kellett a sípjába fújnia. Az erődemonstráció közepette a fociból volt kevés, leszámítva a 10. percben Bognár által elvégzett, kaput eltaláló lövést, helyzet nem nagyon volt. A hazaiak szakvezetője folyamatosan reklamálta a DVTK keménységét, nyomás alatt tartva a játékvezetői teamet, miközben az övéi egy picivel talán jobban osztottak. Ezt Elek bánta, akit Sándor úgy arcon törölt, hogy a vére is eleredt, és a szünetben a szeme alatt varrni kellett a sebét az öltözőben. Ez a fault a 19. percben történt, és ezzel összefüggésben az ápolás pár percére elveszett a diósgyőriek kulcsjátékosa, akinek a védőmunka mellett a támadásokba, harmadik középpályásnak is fel kellett volna lépnie. Rajta kívül Takács is kiesett, neki a 20. percben aláfordult a bokája, és innentől kezdve hiba próbálkozott, bő negyedóra múlva le kellett cserélni, mert fél lábbal nem nagyon tudott a csapat hasznára lenni. Az első félidő második felében derekasan gyömöszölték befelé a labdát a hazaiak, a diósgyőri kapu előterébe, és azért ekkoriban már akadt dolga Rados kapusnak is, aki előtt a fekete mezes védelem, masszívan állt a lábán, és nagyon sok kísérletet megakasztott. A picit ketté szakadó pályán azonban a DVTK-nak az ellenfél térfelén nem sok sikerélménye volt, és az első félidő gól nélküli játéka hű tükre volt a látottaknak.

Fordulás után

A második játékrész elején mindkét csapat változatlanul óvatosan, taktikusan játszott, várták az egyéni hibát. Aztán akadt egy picit. Nem volt nagy és égbekiáltó, amit az 54. percben a Diósgyőr elkövetett, Nikolic gólja sokkal inkább remekbe szabott csatárteljesítmény volt, úgyhogy a hiba helyett egy villanás, egy klasszis mozdulat változtatott az eredményen. Aztán a találat után volt egy kis paprika show, a felhevült hangulatban egymás után kerültek elő a sárgák, majd amikor megnyugodtak a kedélyek, élvezetes lett a mérkőzés. Köszönhetően annak, hogy a DVTK az egyenlítő találat érdekében nyitottabb játékra volt kénytelen váltani, ennek következtében pedig a fehérváriaknak volt területük a játékra. És, ahogy a gól előtt, úgy a találat után is kiegyenlített volt a játék, majd az eredmény is az lett, a hajrá elején. Nem érdemtelenül egyenlített a Diósgyőr, és érdekesség, hogy a diósgyőri csapat legjobbja, Kádár ebben is szerepet vállalt. Abban pedig, hogy az egál megváltozzon, belső hátvédtársa, Alves. A vendégjátékos olyan szerencsétlenül ért bele egy badásba, hogy a saját kapujába került a labda. A suta mozdulat nem az egyetlen volt a védőtől ezen a meccsen, de míg a többi elment a mezőnyben, ezért nagy árat fizetett a DVTK: a szezonban először maradt pont nélkül a bajnokságban. A Diósgyőr elvesztett veretlenségével viszont a listavezető gyarapította a győzelmi szériáját, egy olyan kiélezett mérkőzéssel, amelyen a döntetlen valamivel reálisabb lett volna.


Jegyzőkönyv:

Videoton FC – Diósgyőri VTK 2-1 (0-0)

Székesfehérvár, 5 000 néző. V.: Bognár T. (Kispál, Theodoros).


Videoton FC: Calatayud (6) – Szolnoki (6), Juhász (6), Vinicius (6), Stopira (6) – Simon Á. (5) – Gyurcsó (7), Sándor (6), Kovács I. (6), Oliveira (6) – Nikolic (7). Vezetőedző: Joan Carillo.

Diósgyőri VTK: Rados (6) – Okuka (6), Alves (4), Kádár (7), Husic (5) – Egerszegi (5), Elek (6) – Bognár (6), Barczi (5) – Takács (0), Griffiths (5). Vezetőedző: Sivic Tomislav.


Csere: Takács helyett Grumic (6) a 37., Egerszegi helyett Bacsa (-) a 60., Barczi helyett Marjanovic (-) a 73., Gyurcsó helyett Trebotic (-) a 78., Oliveira helyett Álvarez (-) a 85., Nikolic helyett Feczesin () a 94. percben.


Sárga lap: Sándor a 19., Grumic az 53., Oliveira az 56., Husic az 57., Szalai (a pálya mellett) az 58., Elek a 61., Kovács a 70., Juhász a 77.. Bacsa a 87., Szolnoki a 92., Feczesin a 94. percben.


Gólszerző: Nikolic (1-0) az 54., Grumic (1-1) a 81., Alves, öngól (2-1) a 86. percben.


Joan Carillo: – Nehéz mérkőzés volt, számunkra nem kezdődött igazán jól, a Diósgyőr más stílust képvisel, a lepattanókra nagyon figyelnek, két csatárral játszanak, mi teljesen más filozófiát követünk, a sok passzos játékot, ez a kettő ütközött meg ma egymással. Viszont az első félidőben túl sok volt a fault, ami miatt nem alakulhatott ki folyamatos játék. A szünetben, az öltözőben még egy pici pluszt kértem a játékosoktól, és ők igyekeztek ennek megfelelni. Igazából az döntötte el a javunkra a meccset, hogy a játékosaink hozzáállásban, elszántságban többet mutattak.

Sivic Tomislav: – Egy jó minőségű meccs volt, két jó csapat volt a pályán. Az első félidőben sok volt a taktika, mi is lezártuk őket, ők is minket, vártuk egymás hibáját, amikor ez megjött, kinyílt a játék, volt ide, oda is helyzet. Jó, küzdős meccs volt, gratulálok a Videotonnak, jól összerakott csapatuk van. Véleményem szerint nem érdemeltünk vereséget, ez egy döntetlenszerű meccs volt, egy nagy hiba után kaptunk a második gólt. De szeretnék a saját csapatomnak is gratulálni, mert odatették magukat, több mint száz százalékot nyújtva játszottunk. Viszont szerencsénk nem nagyon volt, kényszerűségből kellett cserélni, és voltak még pár dolog, ami nem nekünk kedvezett. De a Videoton pillanatnyilag a legjobb csapat, hajtottak, küzdöttek és begyűjtötték a három pontot, gratulálok nekik.



A gólok története

54. perc: Oliveira a jobb oldalról, a 16-os magasságából remekül ívelte be a labdát, Nikolic a kapunak háttal állva, onnan 11 méterről, a levegőben úszva, félfordulattal, kapásból a kapu jobb alsó sarkába lőtt, 1-0.


81. perc: Bognár jobb oldali szögletét a rövid oldalon Kádár csúsztatta meg fejjel, a labda így Grumic felé repült, aki estében az ötösről, laposan a kapu jobb oldalába lőtt, 1-1.


86. perc: A frissen beállt Álvarez indította a jobb szélen Treboticot, akinek középre lőtt labdája az ötösön belül menteni igyekvő Alves bal lábáról a saját kapujának a bal oldalába pattant, öngól, 2-1.



A labdarúgó OTP Bank Liga NB I góllövőlistája (2014/2015). tovább »


A labdarúgó OTP Bank Liga NB I 9. fordulójában a Diósgyőri VTK gárdája a Videoton FC vendégeként lépett pályára vasárnap 16.30-tól Székesfehérváron. A veretlenek rangadójáról élőben tudósítottunk a Borsod Online-on! tovább »



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!