Rendben van a DVTK licence

Akt.:
Rendben van a DVTK licence
Miskolc – Az MLSZ Elsőfokú Licencadó Bizottsága április 26-i ülésén elbírálta a 2018/19. évi nemzetközi (UEFA), nemzeti első osztályú (NB I-es) és nemzeti másodosztályú (NB II) licenckérelmeket.

Az összejövetel után kiderült, hogy a jelenleg az élvonalban szereplő klubok, az azokat működtető gazdasági társaság közül három nem teljesítette hiánytalanul a feltételeket – így a Diósgyőr sem, amely nemzetközi (UEFA) és nemzeti első osztályú (NB I-es) klublicencért folyamodott (a mezőkövesdiek már ekkor megfeleltek, ők csak az élvonalra kértek licencet).Ezen szervezeteknek május 4-ig volt lehetőségük hiánypótlásra, mely után a testület hétfőn másodszor is ülésezett. Ekkor már minden rendben volt a DVTK beadványával, így ez nem lehet akadálya az újabb élvonalbeli indulásnak. A bizottság döntése ellen a döntés kézhezvételétől számított 8 napon belül lehet fellebbezést benyújtani, melyről döntést a Fellebbviteli Licencadó Bizottság hoz.

UEFA és NB I-es licencet kaptak: Balmazújváros, Budapest Honvéd, Diósgyőr, Debrecen, Ferencváros, Haladás, MTK Budapest, Paks, Puskás Akadémia, Újpest, Vasas, Videoton.

NB I-es licencet kaptak: Békéscsaba, Gyirmót, Kisvárda, Mezőkövesd, Nyíregyháza.

NB II-es licencet kaptak: Ajka, Siófok, Budaörs, Budafok, Cegléd, Dorog, Dunaújváros, ETO FC Győr, ESMTK, Csákvár, Kaposvár, Kazincbarcika, Monor, Mosonmagyaróvár, Pécs, Soroksár, Szeged, Szolnok, Tiszakécske, Vác, Zalaegerszeg.

ÉM, MLSZ