Rendben van a bérleti szerződés a posta szóvivője szerint – Népszava

Nem lát kivetnivalót a Magyar Posta abban, hogy egy off-shore cég a tulajdonosa annak a vállalkozásnak, amelynek az állami cég a jövőben 10 éven keresztül összesen 12 milliárd forintot utal székházbérlet címén. Szakmailag alaposan előkészített közbeszerzési eljáráson, az árban és más feltételekben is a legjobb ajánlatot adó Globál Immo Kft. nyerte az irodaház-bérleti tendert – nyilatkozta a lapnak a Posta szóvivője.

A cég tulajdonosi hátterét nem vizsgálják – fűzte hozzá Tomecskó Tamás arra reagálva, hogy a Magyar Nemzet a nyertes kft.-t tulajdonló Ablon Groupról kiderítette: az adóparadicsomnak számító Guernsey szigetén bejegyzett cég. Az Ablon Group a londoni tőzsdén jegyzett vállalkozás, amely a világ számos pontján épített már irodaházakat – emlékeztetett a szóvivő.

A posta különböző helyen található központjai még idén ősszel egy épületbe, a XIII. kerületi Gateway Business Center 23 ezer négyzetméternyi irodáiba költözhetnek. A feleslegessé vált épületektől eközben folyamatosan válnak meg – írja a lap.