Rendben megérkezett a gépszörny Kazincbarcikára

Akt.:
Rendben megérkezett a túlméretes szállítmány Kazincbarcikára
Rendben megérkezett a túlméretes szállítmány Kazincbarcikára
Miskolc, Kazincbarcika – Csütörtökön késő este indult el Miskolc déli kapujától Kazincbarcika irányába, a egy héttel ezelőtt Nagykanizsáról elindított majd’ 200 tonna súlyú megaszállítmány.

A hatalmas vegyipari berendezés gyártója, az OT-Industries DKG Zrt. történetének legnagyobb méretű vegyipari berendezéséről van szó, az úgynevezett kolonnareaktorról. Amint arról már beszámoltunk, a szállított reaktor önmagában 32 méter hosszú, 160 tonna tömegű, 4,8 méter széles és 5,4 méter magas. A vegyipari gyár számára fontos eszközt egy 50 méter hosszú, 25 tengelyes szerelvény juttatta célba. A szállítóeszköz valamennyi tengelye egymástól függetlenül is kormányozható, segítve ezzel az amúgy sem könnyű manőverezést.

Nem teljesen a hagyományos útvonalon közelítette meg Kazincbarcikát, azaz sem a miskolci belvárost, sem az M30-ast és az elkerülőt nem érintette. Aszfaltozott mellék- és szervizutakon, Szirma kikerülésével érintette a József Attila utcát a Fonoda melletti kereszteződésben. Onnan a Sajószigeti úton át haladt és keresztülment Szirmabesenyőn is és a településen át jutott el a 26-os útra. Nagylétszámú kisegítő személyzet és több jármű kísérte a megavontatványt. Ahol szükséges volt, az elektromos vezetékeket is elvágták, hogy áthaladhasson a vontatmány, aztán természetesen a szakemberek azonnal helyreállították a kapcsolatot. Nem volt hosszú ideig tartó lezárás egyik úton sem, a felvezető autók folyamatosan biztosították a szabad útvonalat.

tulmeretes-szallitmany-1

Becslések szerint a szállítmány Nagykanizsáról Kazincbarcikára juttatása belekerült 20-30 millió forintba. Mint megtudtuk, csak az úthasználati díj mintegy 6 millió forint volt. Mint megtudtuk, Mezőkövesdtől Miskolcig mintegy 3 órás útja volt a vontatmánynak és a Miskolc és Kazincbarcika közötti utat is több óra alatt tette meg a szállítmány.

ÉM-SZBA kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .