Rendbe tették az Avast a hétvégi Borangolásra

Akt.:
Tegnap is takarítottak az Avason
Tegnap is takarítottak az Avason - © Fotó: Ádám János
Miskolc – Fűnyírással, a fák gondozásával, valamint az illegálisan lerakott hulladék és szemét eltakarításával készül Miskolc a Borangolásra.

A turisztikailag népszerű területet egyre többen keresik fel akkor is, ha nincs éppen rendezvény; így a szezonra készülve kiemelten fontos, hogy rendezett legyen a történelmi Avas – tudatta a miskolci városháza, a helyi borkultúrát népszerűsítő nagyrendezvény előtt.

Takarítással(is) készülnek

Összesen hatvanöt köbméternyi hulladékot szedett össze a Városgazda csaknem ötven munkatársa a közelmúltban az Avason. Nem maradt el a fűnyírás sem, mint azt Pásztor Imre, a polgármesteri hivatal vállalati- és projektkommunikációs vezetője elmondta, lekaszálták és elszállították a füvet az avasi közterületekről. Mint hozzátette, a hétvégén rendezik meg a Borangolást, azonban a munkára más miatt is szükség volt. – A területet egyre többen keresik fel olyankor is, amikor nincs rendezvény, ezért a szezonra készülve kétszeresen is fontos, hogy rendezett legyen a történelmi Avas – mondta.

takaritas-08-aj

A kommunikációs vezető szerint a tavaszi takarításra minden évben szükség van, annak ellenére is, hogy az Avason szétszórt szemét mennyisége most már évek óta csökken.

– Sokan még mindig ide hordják a szemetet, dacára annak, hogy az illegális hulladéklerakás bűncselekménynek minősül. Talán nem tudja mindenki, de ha a közterületen engedély nélkül kidobott szemétben veszélyes hulladék is van, akkor a szemetelő akár szabadságvesztéssel is büntethető.

takaritas-13-aj

Miskolc egyébként a kommunikációs szakember szerint folyamatos harcot vív az illegális hulladéklerakókkal annak ellenére is, hogy a ­város számos ingyenes szolgáltatást biztosít.

– Éves szinten ezer köbméterben mérik a városból begyűjtött illegálisan elhelyezett hulladékot. Begyűjtésére idén húsz millió forintot különítettünk el, amit egyébként másra is elkölthetne Miskolc. – hangsúlyozta Pásztor Imre.

Jön a zöldkommandó

A problémát most egy úgynevezett „zöldkommandó” létesítésével oldaná meg a városháza, melyet a rendőrséggel, a rendészettel, és a megyei hulladékgazdálkodási céggel közösen állítana fel. A csoport feladata a tettenérés lesz, ugyanis a jelenlegi jogszabályok miatt csak így lehet rábizonyítani valakire az illegális hulladéklerakás tényét.

takaritas-01-aj

Pásztor Imre hozzátette, az önkormányzat azt kéri a lakosságtól, jelezzék a rendészetnek, ha illegális hulladéklerakást észlelnek.

– ÉM-TÁ –


Miskolc - Folyamatosan fejlődik a rendezvény a szellemiséget megtartva. Hetedik alkalommal rendezik meg május 17-19 között az Avasi Borangolás rendezvényét, amelyen ismét nyitott pincékkel, több mint 20 előadóval, kísérő rendezvényekkel és persze finom borokkal várják a kilátogatókat. Fejleszten...

Ígérik, lenyírják a füvet a rendezvényig
Miskolc - A Borangolás előtt kitakarítják a történelmi Avast. Hetedik alkalommal rendezik meg idén május 17–19 között az Avasi Borangolást. A népszerű gasztronómiai és kulturális eseményre évről évre rengetegen látogatnak el. A programnak a fejlesztés előtt álló történelmi Avas ad otthont, melyne...

A Borangolást is rendeztek az utóbbi években a történelmi Avason
Miskolc - Több projekt együttes megvalósításának eredményeként újul meg a városrész. Még mindig nem tudjuk, hogy pontosan mikor és mi épül a történelmi Avason. Annyit biztosan tudunk, hogy 2016 novemberében a fejlesztés másfél milliárd forintos támogatásáról döntött a kormány. A napokban érdeklőd...

Miskolc - A balesetveszélyes fákat kivágják, amelyeket szükséges, megmetszik a történelmi Avason. A növényzet karbantartását célzó munkák április 16-án kezdődtek a területen, melynek során huszonkét, többségében balesetveszélyes, korhadt fát vágnak ki a Miskolci Városgazda Kft. munkatársai. – ...