Rendõrre akartak támadi Gyöngyöspatán – kutyája megvédte

Rendõrkutya védte meg gazdáját szombatra virradó éjszaka a Heves megyei Gyöngyöspatán. A rendõrt körülbelül 30-an állták körül, ketten pedig már el is indultak felé amikor amikor az eb közbelépett.

Egy hangoskodó társaság miatt több telefonos bejelentést is kapott szombatra virradó éjszaka a gyöngyöspatai körzeti megbízott. A tömeg egy családi ház udvarán mulatozott, zavarva ezzel a környékbeliek nyugalmát. A rendõr kiment a helyszínre, és közölte az ottlévõkkel, hogy legyenek halkabbak. A társaság ezt elõször meg is tette, fél óra múlva azonban újból hangoskodni kezdtek. A körzeti megbízott megint kiment a helyszínre, és ismét felszólította õket, hogy halkítsák le a zenét. A rendõr ezután visszaindult a kocsijához, valaki pedig egyszer csak egy széket dobott az autó felé, amelyet el is talált.

Ezután körülbelül 30-an állták körül a rendõrt, két erõsen ittas mulatozó pedig fenyegetõzni kezdett. Mindketten elindultak felé, egyikük már épp ütésre emelte a kezét, amikor a kutya – amelyrõl idõközben gazdája levette a szájkosarat – elhárította a támadást. A tömeg megijedt az állattól, így mind isszahúzódtak. A helyszínre további járõrök érkeztek, akik elõállították a két férfit. A rendõrség mindkettejük ellen büntetõfeljelentést tett – tájékoztatta a Független Hírügynökséget közleményében Soltész Bálint, a Heves Megyei Rendõr-fõkapitányság sajtóreferense.
– Független Hírügynökség –