Rémisztően fest az aluljáró a Vörösmarty lakótelepen

A Vörösmarty utcai aluljáró hosszú évek óta nagyon rossz állapotban van
A Vörösmarty utcai aluljáró hosszú évek óta nagyon rossz állapotban van - © Fotó: Bujdos Tibor
Miskolc – Egy rendészeti ellen­őrző pont olvasónk szerint segíthetne a közbiztonságon.

A Vörösmarty lakótelepen lévő aluljáró eredeti funkcióját tekintve biztonságos közlekedési útvonalat jelentett a lakótelepen élő, többségében idős embereknek a túloldalon lévő COOP áruház, illetve az egész belváros megközelítéséhez.

vorosmarty-aluljaro07-st

Koscsó Ferenc olvasónk mintegy négy éve levelezőfórumunkon és a közösségi oldalakon is jelezte a problémát: az aluljáró műszaki állapota jelentősen leromlott, balesetveszélyessé vált, immár nem biztonságos rajta a közlekedés.

Nem megoldás

Így az idősek nagyobb kerülővel, illetve az úton szabálytalanul átkelve – melyből már súlyos baleset is származott az évek során – jutottak el tervezett úti céljukhoz. A kezdeti éjszakai lezárás sem jelentett megoldást, feloldásával hajléktalanok és szeméthalmok lepték el a gyenge megvilágításával a normál közlekedők számára eleve visszariasztó aluljárót – ecseteli olvasónk.

vorosmarty-aluljaro05-st

Az építészeti helyreállítás mellett véleménye szerint egy rendészeti ellenőrző pont – ahogy a Búza téri aluljáróban – segíthetne a terület biztonságán.

Megoldást ígértek

Többször megkereste a terület önkormányzati képviselőjét – sőt egy idősügyi programon a polgármesternek is jelezte –, aki megoldást ígért, de egyelőre csak a telepen lévő park újult meg két pingpongasztal felszerelése mellett.

vorosmarty-aluljaro12-st

„Fontosak ezek is, de úgy gondolom, szerencsésebb lett volna felcserélni a sorrendet, és először az egykor sokak által szívesen használt átkelési útvonalat rendbe tenni” – fogalmaz olvasónk. Kerestük a terület képviselőjét, véleményére később visszatérünk.

vorosmarty-aluljaro09-st

A legfrissebb fejlemény: a napokban kitakarították az aluljárót.

ÉM