Friss hírek

2009.09.12. 17:26

Lefoglalt csempészpaprika a Szegedi Vadasparknak

<p>12 tonna paprikát ajánlottak fel a vámosok a Szegedi Vadaspark állatainak takarmányozásra. A zöldségben a közelmúltban 70 millió forint értékben próbáltak az Unióba csempészni különféle dohánytermékeket, ezért a vámosok a csempészcigi mellett a csomagolást, vagyis a paprikát is lefoglalták, most ezt ajánlották fel takarmányozásra, mert egyébként meg kellene semmisíteni, illetve így semmisítik meg: megetetik az egzotikus állatokkal.</p>

Elõször a törpe vízilovak élvezhették a lefoglalt paprikát. Csámcsogás közben szigorú tekintetek nézték, hogy mindent megesznek-e az állatok, mert ez az etetés komoly hivatali eljárás is.

"Ez egy fajtája a megsemmisítésnek, hiszen ennek a paprikának nem találtunk gazdát, ezt ott hagyták, nem volt, aki vám elé állítsa, és úgy gondoltuk, hogy karitatív céllal felajánljuk a Szegedi Vadasparknak" - mondta a Független Hírügynökségnek Némedi Varga Éva õrnagy, a VPOP Dél-Alföldi Regionális Parancsnokság sajtóreferense.

12 tonna paprika, ennyit foglaltak le a vámosok a közelmúltban a röszkei határátkelõn. Pontosabban a közé csomagolt 6 ezer karton cigarettát és 1700 kiló dohányt. A paprika csak a fedõáruja volt a több mint 70 milliós csempészciginek. Mivel nem jelentkezett az áruért senki, meg kell semmisíteni a zöldségfélét.

Veprik Róbert, a Szegedi Vadaspark igazgatója a Független Hírügynökségnek elmondta: az állatok csak abban az esetben kaphatják meg, amennyiben megfelelõ minõségû, egyébként tényleg nagy segítség az állatkertnek, hiszen fõleg a szemestakarmányok nagyon hosszú idõre megoldják az intézmény ilyen jellegû beszerzési problémáit.

A Szegedi Vadaspark az elmúlt idõszakban már többször kapott csempészetnél elkobzott, majd megsemmisítésre ítélt, emberi fogyasztásra alkalmatlan, de állati takarmányozásra még kiváló élelmiszert, csokoládét, gyümölcsöket, cukrot, sõt, egyszer még nápolyit is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!