"Rémálmomban újra átélem a zuhanást" – Vasárnapi Blikk

Újra teljes életet él Martin Farkas főhadnagy a Hejcénél lezuhant szlovák katonai gép egyetlen túlélője. Emlékei azóta sem halványultak el, időnként álmában újra átéli a balesetet. A 27 éves férfi tavaly már visszatért a hadsereghez, ugyanazt csinálja, mint a koszovói misszió előtt.

Martin Farkas a lapnak azt mondta, nem a pszichológusok, hanem felesége és szűkebb környezete segített feldolgozni a tragédiát, amelyben 42 társa életét vesztette. “Az elmúlt év sok barátomat elvette tőlem, és hiányoznak. Nem úgy látom, hogy szerencsém lett volna, hanem nekik nem volt” – magyarázta. Úgy érzi, a történtek nem értékelték át az életét, mivel nem szeretne semmit másként csinálni. “Megpróbálok olyan maradni, mint azelőtt. Pesszimiszta sem lettem” – mondta.

Bár éjszakánként még mindig kísértik a baleset képei, azóta újra ellátogatott a helyszínre, sőt azt állítja a repüléstől sem fél. Azóta ugyan nem szállt gépre, de nem okozna gondot – mondja.

A baleset óta kétszer volt Hejcén. Először a családjával, másodszorra pedig olyan katonatársakkal, akik Koszovóban szolgáltak.