Friss hírek

2009.06.05. 13:43

Randevú a Földdel

<p>A környezetvédelmi világnap alkalmából mutatják be pénteken Budapesten Yann Arthus-Bertrand és Luc Besson új filmjét a Millenáris Parkban. Az ingyenes rendezvényre művészeti és kulturális programokkal is készültek - mondta el a Független Hírügynökségnek Novák Péter, az esemény moderátora és szervezője.</p>

A légifotóival világszerte sikert arató Yann Arthus-Bertrand és Luc Besson közös produkcióját mutatják be a Millenáris Parkban pénteken este. A Home (Otthonunk) című film egyrészt a bolygó szépségeire, másrészt az ember által okozott pusztításra is felhívja a figyelmet.

Este héttől fél kilencig, a vetítés kezdetéig kulturális programok várják az érdeklődőket. Für Anikó, Kálloy Molnár Péter és Szabó Kimmel Tamás kortárs szerzők klímaverseiből olvasnak fel, Ferenczi György és a Rackajam pedig akusztikus koncertet ad.

Közösségi megmozdulásokat, flashmobokat is tartanak este: a rendezvényen indítják útjára a Fenntarthatósági Nap Fesztivál három méter átmérőjű hatalmas földlabdáját, ami visszatérő eleme lesz a fenntarthatósághoz kapcsolódó további programoknak.

A szervezők arra kérik a közönséget, hogy egy cserepes virággal érkezzenek a helyszínre, amivel megajándékozhatják egymást a film után, ezzel állítva szimbolikus emléket a környezetvédelmi világnapnak.

További információ a www.millenaris.hu oldalon található.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!