Rekordot döntött a hétvégén a L’ecsó

94 ezer magyar mozilátogató látta csütörtök óta az új amerikai animációs filmet, a L’ecsót. Az ínyenc patkány történetét feldolgozó Disney/Pixar produkció ezzel megelőzte a korábbi rekordert – a Némó nyomában című animációs filmet – adta hírül a film magyarországi forgalmazója, a Forum Hungary.

A L’ecsó augusztus 2-diki bemutatója óta csaknem százezren voltak kíváncsiak országszerte a szakácspatkány kalandjaira. Ezzel az eredménnyel a legjobb hazai nyitást könyvelheti el az amerikai rajzfilm. Animációs mezőnyben, az eddigi rekordot a Némó nyomában című film tartotta – 76 ezres nézőszámmal. Összesítettben a negyedik helyet szerezte meg a L’ecsó. Csak olyan sikerfilmek előzik meg, mint a Shrek 2, a Shrek 3, és a Jégkorszak 2.

A Pixar Stúdió nyolcadik animációs filmjét az Oscar-díjas Brad Bird rendezte. A L ‘ecsó főhőse Remy, a Párizsban élő ínyenc patkány. A finomságfüggő rágcsáló arra vágyik, hogy mesterszakács legyen. Remy-t a kulináris élvezetek iránti rajongása számtalan kalandba sodorja. Ez azonban nemcsak neki okoz gondot, hanem a francia főváros egész gasztronómiai világát is sikerül felbolygatnia.

Bővebb információ a L `ecsóról a: www.forumhungary.hu oldalon olvasható.