Rekordok az idei Szegedi Szabadtéri Játékokon

Nézőszámban és bevételben is rekordokat döntött a Szegedi Szabadtéri Játékok idei évadja. A nyári előadásokra csaknem 70ezren voltak kíváncsiak.

A rendezvény a tervezett 185 millió forintos bevétel helyett 243 milliót hozott a játékok szervezőinek. A szabadtéri játékok legnépszerűbb előadása a Rómeó és Júlia című musical volt, a hét megtartott előadásra 29 ezren voltak kíváncsiak. A játékok történetében először fordult elő, hogy bérletes konstrukciót vezettek be a szervezők, a Néptáncgála és a Rómeó és Júlia előadásaira 1800 bérletet vettek meg a szegediek.

A Rómeó és Júlia előadásaira a hatalmas érdeklődés miatt sétálójegyeket is lehetett váltani, 1100-an nézték a nézőtér mögötti kivetítőről az előadást. A gyakran kedvezőtlen időjárás ellenére óriási siker volt a Szegedi Szabadtéri Játékok idei évadja – tájékoztatta a Független hírügynökséget Bátyai Edina, a játékok igazgatója, az évadzáró sajtótájékoztatón.

Olyan népszínházat sikerült csinálni ebben az évadban, amely a szegediek a nézők mellett a legigényesebb szakmabeli kritikusok tetszését is elnyerte. Az előadások – itt elsősorban a Csárdáskirálynőre és a Rómeó és Júliára gondolok – olyan fiatal közönség előtt is megnyitották a szabadtéri kapuit, akik eddig nem látogatták a játékokat – folytatta a sajtótájékoztatót Kesselyák Gergely, a játékok művészeti igazgatója.

A sajtótájékoztatón Bátyai Edina a játékok igazgatója és Szetey András, a Délmagyarország napilap főszerkesztője átadta a Szegedi Gyermekklinika vezetőinek az igazgatósági páholy jótékonysági aukciójából összejött 500 ezer forintról szóló igazolást.