Rekordok a Szegedi Szabadtéri Játékokon

Nézőszám és látogatottság tekintetében is rekorddal zárult az idei Szegedi Szabadtéri Játékok. Több mint hetvenezren váltottak jegyet az előadásokra, ami azt jelenti, hogy 96 %-os volt a látogatottság az előadásokon. Az összbevétel megközelítette a 300 millió forintot. A szerdai sajtótájékoztatón már a jövő évi műsortervet is bejelentették a szervezők.

A Szegedi Szabadtéri Játékok történetében még soha nem játszottak annyi teltházas előadást, mint idén. A lelátón minden helyet elfoglaltak az Eszenyi Enikő rendezte Marica grófnőn, a Macskákra és a Török tánc-show-ra, amelyek minden este kivétel nélkül telt házat vonzottak.

Az idei évad legjobban várt produkciója volt a Marica grófnő, amely a jövő évi programban újra szerepelni fog. A Szegedi Szabadtéri Játékok a Budapesti Operett Színházzal együttműködve állítja színpadra Shakespeare kedvelt vígjátékának, a Szentiván éji álomnak, egyedülálló, jazz- és népzenei elemeket is felvontultató musical-változatát. A szegedi Szabadtéri Játékok felkérésére készülő world-musicalt Kerényi Miklós Gábor rendezésében Szakcsi Lakatos Béla zenéjével és Müller Péter Sziámi szövegeivel mutatják be.

A jövő évad programkínálatának másik izgalmas produkciója Puccini Turandot című operája, amelyet a zeneszerző születésének 150. évfordulója alkalmával tűznek műsorra. Ezek mellett a nézők megtekinthetik még az István, a király című rockoperát, amelyet 25 évvel ezelőtt mutattak be először, a Szabadtéri Játékokon azonban a Magyar Televízió Társulat című műsorának eredményeként kiválasztott énekesek kaptak helyet a rockopera új változatában. A felsoroltakon kívül lesz egy nemzetközi néptánc-fesztivál is.

A szegedi önkormányzat idén először úgy döntött, hogy 3 évre előre támogatja a rendezvényt a nagy sikernek köszönhetően, és a 2008-as programokra már idén szeptember elejétől lehet jegyeket vásárolni.