Rekord méretű karfiol Siófokon

Rekord méretű karfiol termett egy siófoki hobbikertben. Több, mint háromszor nagyobb, mint az egyébként már nagynak számító, kétkilós társai. A hétkilós termés magyar rekord lehet, mert ilyen egyelőre még nincs bejegyezve.

A Guiness-rekordok magyarországi hitelesítőjétől, Sebestyén Istvántól a Független Hírügynökség úgy tudja karfiolrekord még nincs Magyarországon, így, ha a család megkeresi, akkor magyar rekord lehet az óriástermés. Sebestyén Istvánnak azonban annak még utána kell néznie, hogy világrekord karfiol van-e.

A tulajdonos Hutvágner Tiborné nem tudja különösebben megindokolni, miért nőhetett ekkorára a karfiol. Azt mondja az eddigiekhez képest annyit változtatott csupán, hogy tavaly birka trágyával szórta meg a talajt.

Egy hete vágták le a növényről a termést, ez alatt az idő alatt egy kilót csökkent a súlya, így még nem tudják, hogy megkeressék- e a hitelesítőt. Az azonban már biztos, hogy az óriás karfiolból majd egy közös családi lakmározást rendeznek– mondta a hírügynökségünknek Hutvágner Tiborné.