Rekord

Rekord
Rekord - © Fotó: AFP
Így a nyári uborkaszezonban mindenféle bulvárhír felértékelődik, a kánikulában eltöppedt figyelmet nehezebb felkelteni. Megdőltek a hőmérsékleti csúcsok, a strandok látogatottsága, a Minionok a legtöbbet kaszáltak az első héten. Pap Gyula írása.

A görög válság alaposan elrontotta a laza hangulatot, de szemtanúk szerint csak itt, a hírekre figyelő, aggódó közegben, a tengerparti plázson semmi nem érződött ebből.

Sokak érzelemvilágában a mindenféle ármánykodások ellenére volt azonban egy olyan elem, amelyet régen megígértek nekünk – fontossága miatt –, kis túlzással tulajdonképpen már csak ebben bíztunk. Hiszen – ha nem vesszük figyelembe a korábbiakhoz képest elképesztő mértékben kozmetikázott statisztikai adatokat – az ilyen-olyan csökkentések, munkahely, megélhetés a hétköznapi életben tapasztalt szerint deficitet mutat.

Az egyszerű polgár csak abban bízott – azt ígérték neki, kiszámolva, hogy ez számára, a családi kasszában mennyi forintot jelent –, hogy az a misztikus „államadósság” csökkenni fog. Nos, nem csökkent, meghaladja a 25 ezer milliárd forintot. Lehet osztani, év végén trükközni a mutatóval. De legjobb, ha veszünk egy hideg zuhanyt.

– Pap Gyula –