Friss hírek

2008.11.08. 16:23

Bombafenyegetést kapott a szerb légitársaság gépe

<p>Bombarobbantással fenyegették meg a JAT szerb légitársaság Dubaiból Larnacán át Belgrádba tartó gépét- számolt be szombaton a pénteki esetről a B92 hírportál. A Boeing, 112 utassal a fedélzetén végül épségben megérkezett a szerb fővárosba, miután 7 órán át várakoztak Cipruson. Az is kiderült, hogy csupán vaklárma volt a fenyegetés. A szerb belügy azt ígérte, hogy alaposan kivizsgálják az ügyet.</p>

A repülő kapitánya csak leszállás után közölte az utasokkal, hogy miért köröztek sokáig Ciprus fölött. Az egyik nő később azt mondta a hírportálnak, hogy ha előbb tudják, hogy bombafenyegetést kapott a gép, biztos pánik tör ki a fedélzeten.

A belgrádi repülőtér péntek reggel kapott egy névtelen telefont, amely szerint a Dubaiból Szerbiába tartó gépen bomba robban, ha a repülő 8000 méteres magasságba ér. A fenyegetés alig 1 órával az előtt érkezett, hogy a gép landolt volna Cipruson. A larnakai reptéren megemelték a készültséget a fenyegetés miatt. A gépet, az utasokat és a csomagokat is alaposan átvizsgálták, de robbanószert nem találtak, tehát hamisnak bizonyult a riasztás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!