Friss hírek

2008.12.14. 16:41

Fidesz: a kormány egyedül maradt Európával szemben

<p>A Fidesz szerint a Gyurcsány-kormány egyedül maradt Európával szemben, nincs még egy olyan kormány, amely ebben a helyzetben brutális megszorításokkal sújtaná az embereket és a vállalkozásokat. Cser-Palkovics András, a pár helyettes szóvivője így reagált arra, hogy az MSZP vasárnap délelőtt azt állította: Orbán Viktor téved, amikor adócsökkentést javasol. A Fidesz azt is megjegyzi, hogy az Európai Bizottság adó- és kamatcsökkentést javasolt az európai országoknak "kár, hogy a Gyurcsány-kormány nem fogadta meg ezt az ajánlást".</p>

Daróczi Dávid kormányszóvivő a Független Hírügynökségnek ezzel kapcsolatban azt mondta, hogy Cser-Palkovics András szemérmetlenül hazudik, az Európai Bizottság elnökét, a német kancellárt és a francia köztársasági elnököt próbálja meghazudtolni. Jose Manuel Barroso egyértelműen kijelentette, hogy nincs egységes megoldás a nemzetközi válság kezelésére, Európa országaiban annyira különböző a helyzet, hogy mindegyik más-más utat választ. Angela Merkel világosan és egyértelműen elutasította az adócsökkentést, mert szerinte ezzel nem lehet megoldani a válság okozta problémákat. Ezért ő is, csakúgy mint Sarkozy francia elnök saját országában, más utat választott - sorolta a kormányszóvivő.

Daróczi Dávid szerint a Fidesz többet használna az országnak, ha energiáit arra fordítaná, hogy részt vegyen abban az együttműködésben, amelynek célja a nemzetközi gazdasági válság okozta problémák enyhítése Magyarországon. Ebben a kormány mellett a munkaadóktól, a tudományos élet képviselőin és a független szakértőkön át a Fidesz és szövetségesein kívül valamennyi parlamenti párt részt vesz - fűzte hozzá a kormányszóvivő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!