Rehabilitációs járadékban részesülő nyugdíjasok figyelem!

Illusztráció - Rehabilitációs járadékban részesülő nyugdíjasok figyelem!
Illusztráció - Rehabilitációs járadékban részesülő nyugdíjasok figyelem!
Miskolc – Tájékoztatjuk rehabilitációs járadékban részesülő nyugdíjas utasainkat, hogy a közforgalmú személyszállítási utazási kedvezményekről szóló 85/2007. (IV.25.) Kormányrendelet alapján a Nyugdíjbiztosítási Igazgatóságtól kapott állásfoglalás szerint a rehabilitációs járadék saját jogú nyugellátásnak minősül, így ezen személyeket korhatárra való tekintett nélkül megilleti az utazási kedvezmény – tájékoztatott a Miskolc Városi Közlekedési Zrt.

Kérjük tehát azokat az utasainkat, akik rehabilitációs járadékban részesülnek és az új nyugdíjas bérletigazolványok igénylése során nem érvényesítettük az utazási kedvezményi jogosultságukat, hogy fáradjanak be a Közönségszolgálati Irodába utazási kedvezményük érvényesítése céljából. Az utazási kedvezmény számukra továbbra is jár.

Azon rehabilitációs járadékban részesülő nyugdíjas utasaink részére, akik már április hónapban sem tudták érvényesíteni fenti jogosultság alapján kedvezményüket, a Közönségszolgálati Irodában a teljesárú bérletszelvény és a nyugdíjas kedvezményes szelvény közötti árkülönbözetet visszafizetjük.

Az ügyintézéshez a korábban meghirdetett okmányok szükségesek:

  • az ellátást, nyugdíjat, járadékot megállapító határozat
  • 2013. március 31-ig érvényes ellátottak utazási utalványa
  • személyi igazolvány és lakcímkártya

– Miskolc Városi Közlekedési Zrt. –