Régiségvásár villamosok nélkül? Drága lenne…

Akt.:
Régiségvásár villamosok nélkül? Drága lenne...
Régiségvásár villamosok nélkül? Drága lenne...
Miskolc – Megoldhatatlan, hogy a régiségvásár idején ne járjanak villamosok a főutcán Miskolcon.

„Rengetegen voltak a legutóbbi régiségvásáron” – írja olvasónk. „Nem lehetne-e a jövőben kivenni a villamosokat a tavaszi, nyári időszakban ezeken a napokon a sétálóról? Balesetveszélyes a bambuló, nézelődők között a (lassan) közlekedő jármű.”

– Egy teljes napra, legyen szó éppen vasárnapról, egy vágányzárnak – így nevezik, ha a villamosok nem közlekednek – számos költségvonzata van – nyilatkozta Pásztor Imre, a Miskolc Holding Zrt. kommunikációs vezetője.

Miért nem?

– A villamosok helyett autóbuszok közlekednének, a buszok üzemeltetése viszont drágább: a pótlás biztonságos lebonyolításához, a megfelelő utastájékoztatáshoz a helyszínen kellene biztosítania a munkatársakat a közlekedési vállalatnak. Mindemellett a szervezők ilyen kéréssel eddig még nem keresték az MVK Zrt.-t – mondta Pásztor Imre.

ÉM-JLI


regiseges2


Aki a tárgyak szeretetét örökölte

Bükkszentkereszt – Egyre ritkábbak a „komoly” régiségek, ráadásul a tárgyak egy részét Papp Csaba szerint kihordták külföldre. tovább »

Fotók: Első vasárnap? Régiségvásár!

Miskolc – Minden hónap első vasárnapján régiségvásár várja az érdeklődőket Miskolc belvárosában. Így volt ez vasárnapján is. tovább »

Fotók: Újra régiségekkel telt meg Miskolc belvárosa

Miskolc – A hatalmas meleg ellenére július első vasárnapján is élettel telt meg a belváros Miskolcon. tovább »