Régiség vásár Miskolcon

Régiség vásár Miskolcon
Miskolc – Nézelődő emberek százai, portékájukat kínáló kereskedők a sétáló utca mindkét oldalán, az Erzsébet tér és Városház tér egész területén, a földön – kiterített zsákokon – pedig megszámlálhatatlanul sok régiség – na és kevésbé régiség egyaránt. Ez a látvány fogadta mindazokat, akik vasárnapjukat – vagy annak egy részét – Miskolc belvárosában töltötték.  Giccsparádé a régiségvásárban 2008.10.05. Régiség vásár Miskolcon 2. 2008.10.05.

Elállt az eső, és még a nap is előbújt a hét utolsó napjára. Még szerencse, hisz kár lett volna azért a rengeteg gyönyörű antik darabért. No meg persze vásárlóból is kevesebb lett volna Miskolc főutcáján.

„Ez mennyibe kerül? – Miért, mennyibe kerüljön, uram? – fura egy alkudozási mód, mondhatom. Már pedig alkuból nem volt hiány. Ahogy giccsből sem. Az ember pedig csak sétál a földön szétterített minden féle-fajta, különböző színű és korú tárgyak dzsungelében, és le se tuja venni a szemét róluk. Vagy, mert lenyűgözi, vagy, mert nevetésre készteti, vagy, mert egyszerűen csak kell neki.