Sport

2015.07.12. 19:02

22. Veszprém Rally - A negyedik helyig küzdötte föl magát a címvédő a veszprémi murván

Ebben a bajnokságban már a negyedik futamgyőzelmét aratta Herczig Norbert és Bacigal Igor a hazai ralibajnokságban.

Ebben a bajnokságban már a negyedik futamgyőzelmét aratta Herczig Norbert és Bacigal Igor a hazai ralibajnokságban.

Az összetett értékelésben élen álló Herczig Norbert, Bacigal Igor kettős győzelmét hozta a 22. Veszprém Rally. A bajnoki cím legfőbb várományosa a bakonyi pályákon mutatkozott be az új versenyautójával, a Skoda Fabia R5-ös pedig jelesre vizsgázott. Herczigék közel egy perces előnnyel, a nyolcból hét szakasz megnyerésével folytatták kiváló idei menetelésüket.

- Szenzációs az R5-ös Fabia, nagyon élveztük ezt a hétvégét. Murván kimondottan jó volt vele a versenyzés, ám bőven van még benne tartalék - fogalmazott Herczig Norbert. - Fájó szívvel váltunk meg az S2000-estől, ám egy iszonyúan jó autót kaptunk a csapattól. Boldog vagyok, hogy ismét nyertünk, ezzel pedig nagy lépést tettünk a bajnoki cím megszerzése felé.

Hátrányból jött fel

Ezen a hétvégén nem volt igazán komoly ellenfele Herczigéknek, pedig lehetett volna. A címvédő Kazár Miklós azonban már a futam rajtja előtt jelentős hátrányba került. Még a pályabejárás alkalmával, két alkalommal is túllépte a megengedett sebességet, amiért 30 másodperces büntetéssel sújtották. Innen pedig roppant nehéz volt visszakapaszkodni. Kazárék az első gyorsasági után még a 12. helyen álltak, innen szívós munkával, és megalkuvást nem tűrő versenyzéssel, egészen a negyedik helyig zárkóztak, ismét kihozták a legtöbbet ebből a hétvégéből. Bónuszként pedig még az egyik gyorsasági megnyerését is elkönyvelhették.

- Nagyon élveztük ezt a hétvégét, sok helyen átugrattuk a pályát - elevenítette föl az eseményeket Kazár Miklós. - Az első napunkat a büntetés árnyékolta be, így vasárnap a mezőny közepében kellett a port nyelnünk. Szakaszt nyertünk, visszajöttünk a negyedik helyig, az utolsó gyorson pedig még egy plusz pontot is szereztünk. Ezzel az éves összetettben visszajöttünk a második helyre, amit a folytatásban is szeretnénk megtartani.

Kazárék ifj. Tóthékkal szemben dolgozták le az öt pontos hátrányukat, mivel a korábbi hétszeres magyar bajnok ezúttal nullázott. Janika még szombaton lecsúszott az útról, a Peugeot eleje megsérült, megütötte a hűtőt, így kénytelen volt föladni a küzdelmet. Veszprémben Herczigék mögött a stabilan jó teljesítményt nyújtó Turánék végeztek a második helyen, a dobogó harmadik fokára pedig Ollé Sándor és Tóth Zsolt kormányozta be az S2000-es Ford Fiestát.

A többiek

A borsodi pilóták közül nagyon sokáig az élmezőnyben autózott Hadik András, ám az utolsó előtti gyorson defektet kapott, amit kénytelen volt kicserélni a pályán, ezzel pedig jelentős időhátrányba került. A tőle megszokott módon Veszprémben is stabil teljesítményt nyújtott Balogh János, Spitzmüller Csaba viszont ismét sok technikai hibával küzdött, így végül a nyolcadik helyen ért célba.

Az Országos Rally Bajnokság augusztus közepén, egy aszfaltos versennyel folyatódik: a magyar-szlovák közös rendezésű Kassa Rallyn találkoznak majd egymással legközelebb a párosok.

ÉM-ME


A 22. Veszprém Rally végeredménye

  • Herczig Norbert, Bacigal Igor (Skoda Fabia R5) 1:18:45,3
  • Turán Frigyes, Zsíros Gábor (Ford Fiesta R5) +55,4
  • Ollé Sándor, Tóth Zsolt (Ford Fiesta S2000) +1:27,7
  • Kazár Miklós, Ferencz Ramón (Mitsubishi Lancer EVO IX) +1:42,6
  • Bútor Róbert, Holczer Dániel (Mitsubishi Lancer EVO IX R4) 1:50,4
  • Balogh János, Deák Attila (Mitsubishi Lancer EVO IX) +1:51,9
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!