Friss hírek

2009.03.16. 17:16

TŐZSDE - A végén nagyon belehúzott a BUX

<p>A Budapesti Értéktőzsde indexe, a BUX hétfő délután végig 10 ezer pont felett volt, trendszerűen emelkedett, a kereskedés végén 10 298,73 pontra került, ami - a zárás előtti meredek emelkedésnek köszönhetően - 4,53 század százalékkal magasabb, mint a pénteki záróérték. A vezető részvények árfolyama mind emelkedett: az OTP papírja majdnem 3, a Magyar Telekomé csaknem 6 százalékkal.</p>

A világ nagy börzéi mind optimista hangulatban kezdték a hetet, a pénzügyi szektort is beleértve. Sokat számított az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed elnökének vasárnap esti nyilatkozata. Ben Bernanke szerint idén véget érhet a recesszió, jövőre pedig már a javulás jelei mutatkozhatnak az amerikai gazdaságban.

A forint - némi hullámzással - ugyancsak erősödéssel töltötte a nap nagy részét, bár délelőtt kis időre 299-ért is jegyezték az euróval szemben, majd megfordult 295 alatt is. Hétfő délután öt órakor 297 közelébe gyengült. A dollár 229, a svájci frank 193 forinton állt ekkor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!