Régió Rádió: gyorsul a tempó

Hajnal József stúdióvezető
Hajnal József stúdióvezető
Új frekvencián, a 102,3 MHz-es hullámhosszon, 12 órában sugározza műsorát a Régió Rádió. A hallgatók és a műsorkészítők számára egyaránt örömteli eseményre szeptember elsejétől kerül sor.A Miskolci Rádió műsora [.pdf – 23KB]

A 1116 kHz-es középhullámon továbbra is megmarad az adás, így már nem csupán messzire hallatszik, de jó minőségben is fogható a közszolgálati médium programja.

Megnő a műsoridő

Hajnal József stúdióvezető a tegnapi sajtótájékoztatón elmondta: az új frekvencia egyben a Magyar Rádió Zrt. Regionális Stúdiója műsorának megújhodását is jelenti. A jelenlegihez képest megnő a műsoridő, a szerkesztőség munkatársai immáron egész napon át állnak a hallgatók rendelkezésére, hiszen reggel 5 óra 55 perctől délután fél hatig sugározzák az adást. Ez azt jelenti, hogy kora reggeltől késő délutánig egyaránt fogható a régió híreit és történéseit tolmácsoló rádió.

Hírek és blokkok

A reggeli hírműsort a zenés, informatív délelőtt követi. Benne blokkösszeállítások, a városokból és a községekből jelentkező programok kapnak helyet. Néhány új műsoruk címe: Állati, Természetgyógyász, Pénz beszél, Panaszkodó, Hogyan mondjam el neked? A csatorna vasárnap délután a fiataloké lesz, ebben az időben őket ,,célozzák” meg. A Régió Rádió olyan híreket is elmond, olyan riportokat is közread, amelyek egyéni sikerekről, közösségek összefogásáról, a kistelepülések és a városok életét jobbító szándékról szólnak. Munkatársaik egyben a Magyar Rádió Kossuth programját is képviselők a régióban.

A létszám nem bővült

A rádió munkatársi gárdája nem változott, a létszám nem bővült, a hallgatók ugyanazokat a szerkesztő-riportereket hallhatják, mint eddig. Műsoraik jellege sem változik, a tempójuk azonban szombattól jelentősen felgyorsul. A nyitónap reggelén Nagy Korsa Judit jelentkezik, ő lesz tehát az ,,úttörő”.

Igényesség

A Régió Rádió munkatársai ígérik, hogy ez eddig megszokott igényességgel készítik majd műsoraikat. A Magyar Rádióban köztudottan csak a mikrofonengedéllyel rendelkezők szólalhatnak meg, ez pedig eleve garanciát jelent a hallgatók számára. Néhány új műsorukat úgymond az élet hozza magával, de gondot fordítanak arra is, hogy a régebben készült, sikeres anyagaikat ,,leporolják”, ismét műsorukba iktassák. Az adásidő jelentős bővülése nagy lehetőségeket nyújt, várható, hogy a Régió Rádió hallgatottsága ugrásszerűen tovább emelkedik majd.

Hűséges társ marad

Hajnal József hangsúlyozta: tudják, hogy manapság nagyon sok pontatlan, szenzációkereső információ száguld az éterben. A Régió Rádió nem hagyja magát sodródni, megbízhatóságával és pontosságával marad a hallgatók hűséges társa. Tudósításaik egyébként rendszeresen hallhatók a Kossuth Hajnaltájt, vagy a 180 perc című programjában, a Napközbenben, a 16 órában, a Szombat délelőttben és a Magyarországról jövök adásában is.
Kolodzey Tamás