Friss hírek

2009.02.05. 18:47

Megérkezett Temüdzsin Szegedre

<p>A napokban megérkezett a Szegedi Vadasparkba az állatkert új tevecsikója. A lengyelországi Poznan állatkertjéből hozott egy éves csődört Dzsingisz kán mongol uralkodó eredeti nevéről Temüdzsinnek nevezték el, és a park Ázsia kifutójába került, ahol két fiatal kanca várja.</p>

A 2008 márciusában született csődör most a hasonló korú, szintén nemrégiben érkezett Katával, illetve az egy évvel idősebb, szegedi születésű Góbival ismerkedik. Tamás, az idősebb csődör azonban rövidesen egy másik állatkertbe távozik, így a szegedi tevecsapat teljesen megfiatalodik - mondta a Független Hírügynökségnek Veprik Róbert, a Szegedi Vadaspark igazgatója.

Az igazgató elmondta: Szegeden a kétpúpú ázsiai tevét tartják, mert az afrikai - egypúpú - tevékhez képest ezek jobban bírják a hazai éghajlatot. Rendkívül jó az alkalmazkodó képességük. Az ázsiai sivatagos, félsivatagos élőhelyükön a nyári kánikula és a téli fagyok közötti extrém körülményeket is jól bírják. Téli bundát növesztenek, melyet nyárra levedlenek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!