Sport

2012.01.31. 12:14

Gyurtára szavaztak a legtöbben

Budapest, 2012. január 31., kedd (MTI) - Gyurta Dánielt választották az elmúlt esztendő legjobb sportolójává a Samsung Magyarország szavazásán.

Budapest, 2012. január 31., kedd (MTI) - Gyurta Dánielt választották az elmúlt esztendő legjobb sportolójává a Samsung Magyarország szavazásán.

 

Az elektronikai cég sportportálján indított közönségszavazást, amelyen a 2011-ben 200 méter mellen világbajnok úszó a kajakos Kozák Danutát és a tornász Berki Krisztiánt megelőzve végzett az élen - derült ki a Samsung és a Magyar Olimpiai Bizottság keddi közös sajtótájékoztatóján.

Facskó István, a Samsung hazai leányvállalatának új elnöke elmondta, hogy húszéves múltra tekint vissza az együttműködésük a MOB-bal, s ezalatt az idő alatt példaértékű eseményeket szerveztek meg. Ennek folytatása a mostani közös kezdeményezés, amelynek során idén minden hónapban megválaszthatják a szavazók a legjobb sportolót.

Az első díjazott, Gyurta elmondta, hogy a március végéig tartó alapozás közepén tart.

"Ebben az évben tényleg minden teljesen az olimpiáról szól, úgy érzem, éremesély van a kezünkben, szeretnék élni ezzel a lehetőséggel" - nyilatkozott a 2004-es athéni játékokon ezüstérmes úszó.

A Samsung Mindenki olimpiája mottóval útjára indított kezdeményezése során kiválasztották azokat is, akik július 13-án Londonban részesei lehetnek az ötkarikás fáklyaváltónak. A cég hétköznapi hősöket keresett, olyanokat, akik életük során példamutatásukkal és tetteikkel is segítettek embertársaikon. Így esett a választás Fleck Annamáriára, Hardi Barnabás Gyulára, Kis Mirellára, Snow Andreára, Steinbach Andreára, Tomán Edinára, Veres Richárdra és Vajgel Zitára, ők futhatnak majd Angliában az olimpiai lánggal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!