Régi-új vezető az Iskolaszövetségben

A nagyváradi Ady – középiskolában került sor a Bihari Iskolaszövetség vezetőségválasztó közgyűlésére Petrucz Jánosné Éva elnökségi tag vezetésével a napokban.

Szabó Sándor leköszönő elnök az elmúlt három évről részletesen beszélve kiemelte, hogy idén megalakult a hatodik, a diákszekció is, amelynek elnöke az adys Lőrincz Boglárka lett. Ígéretet kaptak egy ügyintéző alkalmazására, aki nagyban megkönnyíti számukra a munkát, s irodahelységre, ahol a szövetség ügyeit intézhetik – erre is kaptak ígéretet a berettyóújfalui önkormányzattól. Első alkalommal idén egyszázalékos felajánlás is érkezett részükre 32 ezer forint értékben.

Napirendi pontok

Az Iskolaszövetség alapszabályzatának módosításáról nyílt szavazással döntöttek. A módosítások között szerepelt az is, hogy az elnököt ne a közgyűlésen megválasztott héttagú elnökség, hanem titkos szavazással maga a közgyűlés válassza. A módosítás megszavazását követően eszerint is jártak el.

A 34 érvényes szavazat eredményeként az elnökség tagjai közé magyarországi részről Baranya Károlyt, Petrucz Jánosné Évát, Vass Máriát, Szabó Sándort és Zsilinyi Lászlót, míg romániai részről Tóth Mártát és Pásztor Gabriellát választották be, majd pedig újabb választás következett, amelynek eredményeként ismét Szabó Sándort választották elnökké.

Egy másik napirendi pontként új tagokat is vettek fel, három pedagógus-magánszemélyt, a váradi Pertinax Egyesületet és a Gárdonyi Zoltán Református Alapfokú Művészeti Iskolát. A megbeszélést kellemes hangulatú vacsora zárta a középiskola étkezdéjében.

N. A.