Régi-új esperes a megyében

Akt.:
Buday Barnabás
Buday Barnabás - © Fotó: Ádám János
Arnót – Továbbra is Buday Barnabás a Borsod–Hevesi Egyházmegye esperese.

Ünnepi istentiszteletet keretében iktatta be hivatalába az egyházmegye újraválasztott elnökségét: Buday Barnabás esperest és Barcsák Pálné egyházmegyei felügyelőt Fabiny Tamás, az Északi Evangélikus Egyházkerület püspöke. Az Arnóti Evangélikus Templomban tartott eseményen az egyházmegyei tisztségviselőket is beiktatták.

Buday Barnabás 2013 óta dolgozik a Borsod–Hevesi Egyházmegye esperesként, emellett az arnóti gyülekezet lelkésze is. Tizenöt év alatt, mióta feleségével a településen él, a családjuk két fiúgyermekkel gyarapodott, és a gyülekezet is szépen megerősödött. Ez jórészt a fiatal házaspár által indított közösségteremtő programoknak köszönhető, amelyek szemléletváltást hoztak a községben.

A régi-új esperes lapunknak is a közösségépítés fontosságáról beszélt, mert – mint hangsúlyozta – ebben van nagy hiány.

– A lelkészség lényege a közösségmenedzsment. Olyan programokat szervezünk és olyan lehetőségeket biztosítunk, amelyeknek köszönhetően jó eljönni közénk, gyermekkel, családdal, vagy akár egyedül is. A Bibliában Jézus úgy fogalmaz, Isten országa közöttetek van! A közösségépítés az pont erről szól: megélni együtt ezt az „Isten országa” örömöt – részletezte Buday Barnabás.

A Borsod–Hevesi Egyházmegye esperese elmondta, céljai a jövőben sem változnak, vagyis továbbra is azért fog dolgozni, hogy feléb­ressze az elöregedett, megfáradt gyülekezeteket, támogassa a működésüket, emellett pedig ellenőrizze az egyházmegyében folyó munkát.


Esperes avató
Arnót - Az Arnóti Evangélikus Templomban ünnepi istentiszteletet tartottak szerdán, melynek keretében dr. Fabiny Tamás, az Északi Evangélikus Egyházkerület püspöke beiktatta hivatalába az egyházmegye újraválasztott elnökségét: Buday Barnabás esperest és Barcsák Pálné egyházmegyei felügyelőt. Az ...