Régi tagjait toborozza a Kisgazdapárt

Előrehozott parlamenti választásban bízik a Független Kisgazda és Polgári Párt, amely 2008. őszére építi fel potenciális politikai erőként a szervezetét – közölte sajtótájékoztatóján a Nógrád megyei Szécsényben péntek este Balla Tibor, az FKGP társadalmi szervezetek kabinetvezetője. Visszavárnak minden tagot, aki időközben más pártba nem jelentkezett be – tette hozzá.

A kisgazda politikus szerint a jelenlegi kormány csalással jutott hatalomra, ezért mielőbb új választást kell kiírni. Az FKGP pillanatnyilag még azt sem tudja biztosan, hogy hány településen vannak tagjai, 1082 alapszervezetükből ugyanis mintegy 900 nem politizál, s mintegy száz az, amelyik aktív – közölte Balla Tibor.

Az FKGP kabinetvezetője szerint két hónapon belül befejeződnek a Kisgazdapárttal kapcsolatos és a párton belüli perek, s nyárra rendezik a székházeladásból befolyt pénzből a tartozásaikat, a párt így a tiszta lappal indulhat. Tagdíjról egyelőre minden települési szervezet maga dönt, s visszavárnak minden tagot, aki időközben más pártba nem jelentkezett be. A kettős tagságot ugyanis szervezeti szabályzatuk nem engedi meg – közölte az FKGP társadalmi szervezetek kabinetvezetője.