Friss hírek

2008.12.05. 20:23

15 év börtönt kapott O.J. Simpson

<p>Tizenöt éves börtönbüntetésre ítélte egy Las Vegas-i bíróság pénteken O.J. Simpson-t, napra pontosan 13 évvel azután, hogy az egykori amerikai futball-sztárt felmentették volt felesége és annak barátja megölésének vádja alól.</p>

A pénteki ítéletet emberrablásért és fegyveres rablásért kapta Simpson és vádlottársa, az 54 éves Clarence Stewart, akit szintén 15 évre ítéltek. 2007. szeptember 13-án a 61 éves Simpson ötödmagával betört a las vegasi Palace Station kaszinó hoteljének egyik szobájába, majd fegyverrel foglyul ejtettek két férfit, akik sportereklyéket gyűjtenek. O.J. Simpson utóbb azt állította, hogy több ereklyéknek ő a tulajdonosa és tőle lopták el, de senkit nem akart bántani, csupán a tulajdonjogát akarta érvényesíteni. Szerencsétlenségére az egyik társánál magnetofon volt és az incidenst szalagra rögzítette, amit aztán eladott egy internetes portálnak.

O.J. Simpsont volt felesége, Nicole és annak barátja, Ron Goldman megölésének vádja alól 1995-ben mentette fel egy los angelesi esküdtszék megfelelő bizonyítékok hiányában. Ügye rendkívüli médiaérdeklődést váltott ki az Egyesült Államokban és világszerte. Az elfogása előtti autós üldözést számos amerikai tévé élőben közvetítette, ahogy a pert is. 1997-ben a Goldman család polgári pert indított ellene, és a bíróság felelősnek találta Simpsont volt felesége és barátja haláláért, ezért 33 millió dolláros kártérítést ítélt meg a családnak.

Simpson a Buffalo Bills nevű amerikai futballcsapat sztárja volt, sportkarrierje után is számos tévésorozat, film és reklámfilm szereplője lett. Szerepelt több "Csupasz Pisztoly"-filmben is. Feleségétől 1992-ben vált el, miután bebizonyosodott, hogy a két gyermekének anyját rendszeresen verte. Simpson súlyos anyagi gondokkal küzd a 90-es évek vége óta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!