Friss hírek

2008.12.22. 13:43

SPORT: Gundel Takács Gábor az év sportriportere, Puhl Sándor a legjobb szakkommentátor

<p>Az idei év legnépszerűbb tévés sportriporterének Gundel Takács Gábort, a legkedveltebb futball szakkommentátornak pedig Puhl Sándort választották meg a nézők - jelentette be a felmérést végző cég, a UPC Magyarország külkapcsolati igazgatója, Mátrai Gábor, a díjátadóval egybekötött sajtótájékoztatón hétfőn.</p>

Az idén a labdarúgó Európa-bajnokságon és az olimpián is dolgozó Gundel Takács Gábor a Független Hírügynökségnek elmondta: minden díjnak nagyon örül, de ennek különösen, hiszen ezt a közönség szavazta meg neki. A televíziós személyiség szerint ez a legdirektebb visszajelzés arra, hogy amit csinál, az tetszik az embereknek.

Az egyik legemlékezetesebb közvetítés a Törökország - Németország Európa-bajnoki elődöntő volt - mondta. A baseli összecsapás alatt Bécsben - ahonnan a közvetítési jeleket továbbították az előfizetők számára - akkora vihar tört ki, hogy több európai országban, köztük Magyarországon is elment a kép. A nézők így lemaradtak több gólról is, miközben a szakemberek próbálták kijavítani a hibát. "Ez egy fájó emlék, hiszen ez egy remek meccs volt, úgyhogy jó lett volna, ha normálisan végig tudtuk volna közvetíteni. Ugyanakkor, abból a szempontból érdekes volt, hogy egy-egy ilyen helyzettel hogyan birkózik meg az ember" - vélekedett Gundel Takács Gábor.

Az év szakkommentátorának választott Puhl Sándor is örül az elismerésnek, de nem száll a fejébe a dicsőség. "Én azt tanultam: ha az ember valamilyen elismerést kap, az egy dologra sarkallja, hogy szerényebb legyen, és még több alázattal szolgálja a küldetését" - mondta az egykori futball bíró.

A korábban négy alkalommal is a világ legjobbjának választott Puhl Sándor szerint ma Magyarországon egyértelműen Kassai Viktor a legjobb játékvezető. "Nagyon remélem, hogy a 2010-es, dél-afrikai világbajnokságon is szerephez fog jutni, erre akár fogadni is mernék" - bizakodott a szakkommentátor. A nemzetközi játékvezetők között viszont úgy érzi, nincsenek egyéniségek. "Nincs egy olyan rangú bíró, aki irányt szabna a világ játékvezetésének" - magyarázta Puhl Sándor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!