Helyi gazdaság

2012.02.21. 09:42

BÉT - Nyereség realizálás valószínű a részvénypiacon

Budapest, 2012. február 21., kedd (MTI) - Bár a görög mentőcsomagról megszületett a megállapodás, az előző napi bizakodó hangulat után kedden már nyereségrealizálás lehet a tőzsdéken, így a Budapesti Értéktőzsdén is.

Budapest, 2012. február 21., kedd (MTI) - Bár a görög mentőcsomagról megszületett a megállapodás, az előző napi bizakodó hangulat után kedden már nyereségrealizálás lehet a tőzsdéken, így a Budapesti Értéktőzsdén is.

Bár a görög válságkezeléssel kapcsolatos "nagy esemény" megvolt, ennek ellenére nem valószínű, hogy tovább emelkednek a részvényárfolyamok - vélekedett Csáky Attila, az UniCredit kereskedési igazgatója. A szakember oldalazó, de inkább lefelé tartó árfolyamokra számít. Hozzátette, hogy a forgalmat tekintve kivárás volt tapasztalható az utóbbi napokban, és nem gondolja, hogy ez a keddi napon megváltozna.

Az euróövezeti pénzügyminiszterek kedd hajnalra állapodtak meg a Görögország számára nyújtandó újabb mentőcsomagról.

A CIB Bank elemzői arra hívják fel a figyelmet reggeli összefoglalójukban, hogy az ázsiai kereskedési órákban erősödött az euró a görög hírek nyomán, a részvénypiacok azonban az előző napok erősödését követően már lefelé mozdultak. Értékelésük szerint a rövid távú csőd veszélye elhárult, az azonban továbbra is kérdés, hogy Görögország képes lesz-e teljes mértékben implementálni a nagyon szigorú megszorításokat, és ha esetleg igen, akkor ez elég lesz-e az adósság fenntartható szintre mérséklésére. A válasz szerintük valószínűleg az, hogy nem, így a mostani döntés csak átmeneti megoldást hozott.

A BUX 207,21 pontos, 1,08 százalékos emelkedéssel, 19.354,75 ponton zárt hétfőn. A részvénypiac forgalma 8,7 milliárd forint volt, a vezető részvények erősödtek az előző napi záráshoz képest.

A kisebb papírok közül Horváth Ákos említésre méltónak nevezte az E-Star 5,6 százalékos emelkedését is. A Mol 230 forinttal, 1,20 százalékkal 19.330 forintra erősödött, 706,8 millió forintos forgalomban. Az OTP részvények ára 59 forinttal, 1,50 százalékkal 4.004 forintra nőtt, forgalmuk 4,1 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 7 forinttal, 1,22 százalékkal 580 forintra emelkedett, forgalma 3,2 milliárd forint volt. A Richter papírok árfolyama 10 forinttal, 0,03 százalékkal 38.000 forintra nőtt, a részvények forgalma 445,8 millió forintot ért el. A másik gyógyszeripari részvény, az Egis 27,5 millió forintos forgalom mellett 80 forinttal, 0,48 százalékkal 16.660 forintra erősödött.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!