Hajdú-Bihar

2011.08.28. 14:44

Mindent a kéznek és a szájnak!

Érpatak, Zsindelyestanya - Különleges finomságokkal ismerkedhetnek meg a Zsindelyes Fesztivál résztvevői.

Érpatak, Zsindelyestanya - Különleges finomságokkal ismerkedhetnek meg a Zsindelyes Fesztivál résztvevői.

Végre egy olyan fesztivál, ahol azt vallják: Mindent a szemnek, mindent a kéznek, s mindent a szájnak! Nem is igen lehetne más parancsot kiadni, hiszen a szeptember 3-i Zsindelyes Fesztiválon annyi lesz a látni-, a kóstolni- és a kortyolni való, hogy a földi javaktól eltiltott legfegyelmezettebb emberek is bűnbe esnének a sok különlegesség láttán.

A pálinka és népi gasztronómiai fesztiválon lesz ugyanis többek között Újfehértói Fürtös Meggyből készült csokoládé, bonbon, torta, koktél, pálinkás kávé. A fesztivál sok érdekességéről kedden tájékoztatták a média képviselőit a Zsindelyes Fesztivál szervezői.

Három pilléren

A Magyar Turizmus Zrt. képviseletében Katona Ilona mondott köszöntő szavakat. Mint kiemelte, az ország keleti felében egyedi kultúra van, továbbá különleges a népi gasztronómia is, s e sok érték közvetítéséhez nagymértékben hozzájárul a Zsindelyes Fesztivál, amelyet a nyírségi Érpatakhoz tartozó Zsindelyestanyán rendeznek meg.

Papp József, a fesztivált szervező Zsindelyes Pálinkafőzde Kft. ügyvezető igazgatója arról szólt, hogy önmagáért beszél a fesztivál ötödik alkalommal történő megrendezése. A sikertörténetben közrejátszik a fesztivál három pillére: a pálinka, a népi hagyomány, a gasztronómia. Utalt arra is, hogy minden évben jelentkeztek újdonsággal. Az első fesztivál idején az volt a nagy bejelentés, hogy földrajzilag eredetvédett lett hazánkban az újfehértói fürtös meggypálinka, szeptember elején pedig azt a hírt várják Brüsszelből, hogy immár európai védettséget is élvez a meggypálinka. Az ügyvezető igazgató felidézte azt is, hogy egy esztendei munka eredményeként született meg az az újfehértói fürtös meggyből készült édességipari termékcsalád, amelyben van többek között torta, bobon, csoki, hosszú koktél, s a finomságokat a fesztivál idején a Zsindelyes Bisztróban meg is lehet majd kóstolni.

Együttműködés

– Fontos üzenet számunkra, hogy több cég is mellénk állt. Elkészült a Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt. és a Zsindelyes Pálinkafőzde Kft. közös terméke, koktélok készültek a Sió és a Zsindelyes együttműködéséből, a Térségi Hulladékgazdálkodási Kft. jóvoltából pedig szelektív hulladékgyűjtés lesz a fesztiválon, illetve a környezettudatosság jegyében szeptembertől újrahasznosított papírba csomagoljuk termékeinket. Tavaly 11 987 fő vett jegyet, s a meghívott vendégekkel együtt közel 14 ezren lehettünk a fesztiválon. Remélem, az idén is legalább ennyien fognak önfeledten szórakozni, kikapcsolódni a reggeltől éjszakáig tartó Zsindelyes Fesztiválon – mondta az ügyvezető igazgató.

ÉKN

Ők szórakoztatnak

Az V. Zsindelyes Fesztivál szereplői: Érpataki Asszonykórus, Bürkös Zenekar, Zuboly, Apostol, X-Faktor 2010: Janicsák Veca, Takács Nicolas, Vastag Csaba, Edda, Zsindely Népi Együttes, Kállai Kettős Néptáncegyüttes, Szikes Zenekar, Nyírség Néptáncegyüttes, Ilosvai Selymes Péter Néptáncegyüttes (Nagyida), Woodland, Maszkura és a Tücsökraj, Roxan.

Fontos üzenet számunkra, hogy több cég is mellénk állt.

Papp József

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!