Reggeltől estig ropják a táncot

Huszonkettedik alkalommal rendezi meg október 7. és 9. között a Kállai Kettős Néptáncfesztivált a nagykállói önkormányzat és a II. Rákóczi Ferenc Művelődési Központ.

A fesztivál keretében először A lélek horizontjai címmel Hengsperger Cecília öltözék-kiállítását nyitják meg pénteken 15 órakor a művelődési központ kamaratermében. Az ünnepélyes megnyitó  a színházteremben lesz 17 órától, közreműködik a Kállai kettős Néptáncklub.

A köszöntő gondolatok után megkezdődik a szakmai bemutató és a verseny, amelyen a hazai együttesek mellett részt vesznek németországi, erdélyi és lengyelországi együttesek is. Este szakmai megbeszélést, értékelést rendeznek az együttesvezetők számára, valamint a táncházban  lengyel polkát, szlovák, szatmári és mezőségi táncokat tanulhatnak az érdeklődők az aulában.

Szombaton tovább folytatódnak a bemutatók. A főtéren kirakodódvásár lesz, ahol kézműves bemutatók is várnak a kicsikre és a nagyokra. A fesztiválon szereplő együttesek  a környező településeken is tartanak bemutatót szombat este 18.30 órától. Fellépnek Balkányban, Biriben, Bökönyben, Geszteréden, Érpatakon, Szakolyban és Újfehértón.

Vasárnap délelőtt újabb bemutatókat láthatnak a vendégek, majd 14 órától táncos felvonulás lesz a Korányi úton. Az ünnepélyes eredményhirdetéssel és a díjátadással egybekötött gálaműsor a városi sportcsarnokban  16 órakor kezdődik.

– M. Magyar László –