Reggelizőasztal a miskolci villamoson?

Reggelizőasztal a miskolci villamoson?
Miskolc – Asztal a menetrendszerű járatokon, persze ezután sem lesz, ám hálózatkorszerűsítés ide vagy oda; a címbeli bútor azon a forgalomból kivont szerelvényen található, amely az elmúlt fél évben a Thököly utcánál egyfajta irányító “harcálláspontként” szolgált.

Az MVK-s szakemberek ideiglenesen ebből vezérelték a fél városra kiterjedő villamosközlekedést – a rendes Tiszai pályaudvari végállomási iroda helyett -, s ez a kocsi volt a járművezetőknek a pihenőhely, szociális helyiség is májustól október végéig.

A november 1-től esedékes újabb változás a Zöld Nyíl pályarekonstrukciós projektbenazzal jár, hogy a Thököly utca megszűnik “végállomás” lenni, a most átadandó belvárosi részen az Újgyőri főtérig beinduló forgalom számára ezt a funkciót ezután a hagyományos helyszín biztosítja majd. Az irányítók és a sofőrök tehát visszaköltöznek a Tiszaira. A hat hónapnyi exkluzív feladatot ellátott ex-bécsi piros SGP járgány pedig ismét parkolópályára kerül. A virágmintás abroszon nemigen reggeliznek többé a hajnali-délelőtti műszakban pár percre megpihenő MVK-sok.

– JLI –