Öregdiákok találkoztak Gyarmaton

Fehérgyarmat – Az öregdiákok találkozójával ért véget a fehérgyarmati Petőfi Sándor Közgazdasági Szakközépiskola egy hetes rendezvénysorozata, a Petőfi hét. Az iskoláról. Korábbi írásunk. [.pdf – 30KB]

A városi művelődési központ színháztermében tartott összejövetelre az 1957-ben, 1967-ben és 1977-ben érettségizett diákokat hívták meg.

– A kilencedik alkalommal megszervezett találkozó jó alkalmat kínál arra, hogy egy ilyen kettészakított országban baráti közösségként találkozzanak régiek és maiak – emelte ki Macsi Gyula igazgató, s utalt arra, hogy a három évfolyam diákjainak közel fele fogadta el a meghívást.

Megköszönte az évek során közvetve-közvetlenül kapott támogatást, kérve az immár szülő, nagyszülő korú egykori diákokat, hogy bizalommal küldjék középiskolás korú hozzátartozóikat a fehérgyarmati Petőfi Sándor Közgazdasági Szakközépiskolába.

Több országban

Emléklap és plakett

Az Öregdiák-találkozót 1998 óta rendeznek
a fehérgyarmati intézményben, lehetõséget
teremtve az 50, 40 és 30 éve végzett diákoknak
és nevelõiknek a találkozásra. Idén
az egykori tanulók emléklapot vettek át. Petõfi-emlékplakettet
kapott Angalét Bertalanné tanárnõ és
dr. László Béla az iskola egykori igazgatóhelyettese,
nyugalmazott gimnáziumi igazgató. Az öregdiákok
közül Tóth Zsigmond kapott emlékplakettet, aki
40 évvel ezelõtt érettségizett a fehérgyarmati
szakközépiskolában.

Kasztovszky László igazgatóhelyettes az egykori tanárokat, illetve azokat a külföldi pedagógusokat is köszöntötte, akik az uniós tagság kapcsán látogattak az iskolába. A Comenius programban ugyanis Franciaországból, Németországból, Spanyolországból és Walesből érkezett oktatási szakemberek munkálkodtak a szatmári iskolában. (Velük együtt több diák is itt tartózkodott, látogatva tanórákat, s a térség nevezetességeit, mintegy viszonozva a gyarmati diákok korábbi vagy jövőbeni útjait.)

Zakor Ernőné diákjai Nóti Károly Az első férfi című darabját mutatták be. A műsorban közreműködött a Falcsikné Gacsályi Judit tanárnő vezette iskolaiénekkar.

– Koncz Nóra –