Reformáció emléknap Kövesden, szülős munkadélutánok Bükkábrányban

Bükkábrány, Mezőkövesd, Sajószentpéter – A reformáció emléknapjának tiszteletére ünnepséget szervezett Mezőkövesden a Forrás Oktatási Központ a Kavicsos-tó és Szabadidőparkban. Az ősz jegyében tartottak szülős munkadélutánokat a bükkábrányi óvodában. Izgalmas író-olvasó találkozón vettek részt Sajószentpéteren a város általános iskoláinak alsósai.

Mezőkövesden, a nemrégiben megtartott rendezvény keretében Juhász Tibor igazgatóhelyettes mondott köszöntőt. Galambröptetés, emellett 1517 méter futás, illetve séta, továbbá faültetés szerepelt a programban.

Bükkábrányban mind a négy óvodai csoportban voltak foglalkozások, a szülőket és nagyszülőket délután várták a csemeték és az óvónénik. Az őszi erdő színes levelei, termései szolgáltak alapanyagul a szebbnél szebb alkotásokhoz, amit egyébként a gyerekek maguk gyűjtöttek az elmúlt hetekben. Emellett közös alkotások is születtek, amelyben szintén aktívan részt vettek a szülők és a gyerekek.

Sajószentpéteren a gyermekek körében népszerű Howard Matheu esetei detektívsorozat szerzője, Kovács Attila, írói nevén Holden Rose ugyanis a Sajószentpéteri Német Nemzetiségi Önkormányzat elnökének meghívására, első ízben jött megyénkbe, mégpedig a Lévay József Városi Könyvtárba. A szerző az olvasás népszerűsítése céljából járja az országot.

– ÉM –