Reformáció a népművészetben Miskolcon

Akt.:
A kiállítás megnyitóján
A kiállítás megnyitóján - © Fotó: Bujdos Tibor
Miskolc – Kiállítás nyílt pénteken Miskolcon, a felsővárosi református templomban.

A Népművészeti Egyesületek Szövetsége, a Reformáció Emlékbizottság és a Fügedi Márta Népművészeti Egyesület a magyarországi és a határon túli egyházkerületek jubileumi ünnepségeihez kapcsolódva pályázatot hirdetett a Kárpát-medencében élő, a népművészet hagyományai iránt elkötelezett alkotók és alkotóközösségek számára.

file6vehhwbrmzar1jch60d

A pályázat felmenő rendszerű volt, a pályamunkákat a NESZ tagszervezetei gyűjtötték össze, segítve ezzel a regionális események szervezőit. Pályázni különböző kategóriákban lehetett olyan, az elmúlt 10 évben készült alkotásokkal, amelyek szellemiségükben, az alkalmazott jelképeik révén a protestáns egyház hagyományait tükrözik.

Július 30-ig látható

A kiállítás – melynek pontos címe: A reformáció történelmi és kulturális öröksége az élő népművészetben – megnyitóját pénteken tartották a felsővárosi református templomban.

file6vehhxc8p215j719p9

Köszöntőt mondott Balajthy József, közreműködött a Cantus Firmus Énekkar. A kiállítást dr. Hafenscher Károly miniszteri biztos nyitotta meg. A kiállítás július 30-ig látogatható.

ÉM-JLI