Redford: Jövőre is megrendezik a Sundance londoni változatát

London, 2012. október 22., hétfő (MTI) – Jövőre is megrendezik a Sundance londoni változatát – jelentette be Robert Redford, az amerikai Sundance független filmfesztivál alapítója.

Az Oscar-díjas színész-rendező közleményét a The Guardian című brit napilap online kiadása idézte hétfőn. Mint fogalmazott: a Sundance-t a közönség meleg fogadtatásban részesítette, és így a következő londoni fesztivál még izgalmasabbnak ígérkezik.

Az első londoni Sundance-t áprilisban tartották meg. A programot az előtte Utahban lezajlott Sundance filmfesztivál műsorából válogatták a szervezők. A 27 produkció között 14 játékfilmet és nyolc rövidfilmet is vetítettek, több európai premierre is sor került. A bemutatók mellett 17 zenei fellépés gazdagította a filmmustra kínálatát.
A következő londoni mustrát 2013. április 25. és 28. között rendezik meg az O2 arénában.
A Sundance filmfesztivált 1978-ban indította útjára Redford, és a seregszemle azóta a világ legismertebb független filmes Mekkájává nőtte ki magát. Többek között Steven Soderbergh, Paul Thomas Anderson és Quentin Tarantino karrierje is az utahi fesztiválon kezdődött.

Címkék: , ,