Rédei István két évvel előrébb jár

Óriási megtiszteltetés érte a DKSE férfi kézilabda-csapatának jobbátlövőjét, hiszen a közelmúltban meghívást kapott a válogatott edzőtáborába, és pályára is léphetett címeres mezben.

– Megmondom őszintén, nem vártam a szövetségi kapitány meghívását, hiszen még csak a második szezonomat kezdem az élvonalban, s a terveim szerint majd csak két év jött volna el az én időm a válogatottság szempontjából – nyilatkozta Rédei István, aki tegnap töltötte be 22. életévét.

Fantasztikus érzés volt ott lenni a bő keretben, s tovább növelte az örömömet, hogy a világbajnokságra készülő junior válogatott ellen még pályára is léphettem címeres mezben. Természetesen beszélgettem a szövetségi kapitánnyal Skaliczki Lászlóval, aki elmondta, fiatal, fejlődőképes játékosnak tart, és mindenképpen figyelemmel kíséri majd a bajnokikon nyújtott szereplésemet. Bár a posztomon Nagy László és Laluska Balázs személyében nemzetközi klasszisok vannak, tudom, hogy az idő nekem dolgozik. Óriási lökést adott a karrieremnek ez a meghívás, hiszen bebizonyosodott, hogy jó úton járok, s most már reális esélyem van a válogatottságra.

Nemzetközi torna

Rédei István legközelebb pénteken és szombaton egy nemzetközi tornán mutathatja meg tudását. A DKSE által szervezett négycsapatos versengésen a hazaiak mellett a válogatottakkal teletűzdelt Steaua Bukarest, a szintén román elsőosztályú egylet, a Nagyvárad, illetve az MCACH-Algír csapatai mérkőznek egymással. A torna mind az öt találkozóját ingyenesen tekinthetik meg a szurkolók.

A torna programja: Augusztus 26. (péntek): 16 óra: Steaua Bukarest-Nagyvárad, 18 óra: DKSE-Algír. Augusztus 27. (szombat): 9.30: Algír-Steaua Bukarest, 11.30: Nagyvárad-DKSE, 16 óra: Algír-Nagyvárad, 18 óra: DKSE-Steaua Bukarest.

B.N.