Red Bull Air Race – Több százezer néző már az első napon

Budapest, 2015. július 4. Besenyei Péter repül a Duna felett a Red Bull Air Race Master Class kategóriájának időmérő edzésén Budapesten 2015. július 4-én.
Budapest, 2015. július 4. Besenyei Péter repül a Duna felett a Red Bull Air Race Master Class kategóriájának időmérő edzésén Budapesten 2015. július 4-én. - © MTI Fotó: Lakatos Péter
Budapest, 2015. július 4., szombat (MTI) – Már az első napon, az időmérőn is több százezer szurkoló tekintette meg a helyszínen a műrepülő Red Bull Air Race sorozat budapesti állomásának eseményeit.

A világ legjobb műrepülő pilótáit felvonultató bajnokság szombati napján a kísérőprogramok és bemutatók mellett a kvalifikációra került sor, amelynek végeredménye határozza meg, hogy a vasárnapi verseny első körében milyen párokba osztják a 14 pilótát.

Besenyei Péter a vadonatúj fejlesztésű Edge 540-es gépével a 10. helyen fejezte be az edzést, így vasárnap az első fordulóban a most ötödikként zárt amerikai Kirby Chamblisst kell legyőznie, hogy bekerüljön a legjobb nyolc közé.

A Red Bull Air Race budapesti futama vasárnap 15 órakor rajtol.

– MTI –