Red Bull Air Race – időmérő edzés délután

Vasárnap délután négy órakor kezdődik a Red Bull Air Race időmérő edzése Budapesten a Duna Margit híd és Lánchíd közötti szakaszán. A szombati szabadedzésen Besenyei Péter az 5. helyet szerezte meg. A verseny hétfőn délután lesz.

A szombati szabadedzésen a legjobb eredményt az amerikai Mike Mangold érte el, aki összetettben – Besenyei előtt – a második helyen áll. A világbajnokságot vezető brit Paul Bonhomme a negyedik helyen ért célba

A vasárnap kvalifikáción 13 pilóta indul, ám csak 12-en szerepelhetnek a hétfői futamon. A verseny győztese 6 pontot szerez, de a hatodik helyezett is kap egy pontot. Besenyei Péter jelenleg a harmadik helyen áll a világbajnokságban. Hátránya 7 pont az élen álló brit pilótával szemben.

A versenyzőknek egy csaknem másfél kilométer hosszú pályán kell végigrepülniük, ahol különböző manővereket kell időre végrehajtaniuk. A repülők sokszor 400 kilométeres óránkénti sebességgel száguldanak el néhány méterrel a föld vagy a víz felett. A tapasztalt versenyzőknek sokszor 10 G körüli gyorsulást kell kibírniuk, ilyenkor testtömegük tízszerese préseli az ülésbe a pilótákat. A verseny hétfőn délután 2 és 5 óra között lesz.