Red Army Choir: Eddig húszmillió ember látta őket…

A miskolci sportcsarnokban szeptember 20-án este lép fel a Red Army Choir
A miskolci sportcsarnokban szeptember 20-án este lép fel a Red Army Choir
Miskolc – Igazi szenzációnak ígérkezik a Vörös Hadsereg Kórusának fellépése.

Az Orosz Belügyminisztérium Hivatalos Akadémiai Ének- és Tánckara – a Red Army Choir – lép fel szeptember 20-án 19 órától Miskolcon, a Generali Arénában. Közreműködik: Vásáry André. Az együttes az Orosz Föderáció Belügyminisztériumának hivatásos művész­együttese, az Alexandrov mellett kizárólagos joguk használni a „Vörös Hadsereg Kórusa” nevet. A nagy múltú társulat 1939 óta működik. Nagy létszámú férfikórus, professzionális zenekar és táncegyüttes alkotja.

Csodálatos hangzás

Repertoárjuk rendkívül széles, megtalálhatóak benne orosz tradicionális népdalok, templomi kórusok és népszerű operaslágerek is.

Csodálatos hangzású férfikórusról van szó, remek szóló­énekesekkel, kiváló zenészekkel és fantasztikusan virtuóz táncosokkal. Előadásukban olyan általunk is jól ismert slágerek hangzanak fel, mint a Volgai hajósok dala, Kalinka, Moszkvai éjszakák, Katyusa, a Partizán dal, de a nyugati zenei kultúrából is emeltek át darabokat.

A rendkívül nagy tudású, klasszikus és akrobatikus technikával bíró táncosok előadásában orosz néptáncokat, katona- és tengerésztáncokat, a világhírű kozáktáncokat csodálhat meg a közönség. A néző már a puszta látványtól is elszédül, a közismerten hatalmas ugrások, szédítő forgások, guggolós részletek szinte fittyet hánynak a fizikának, az emberi anatómiának és fiziológiának.

Hol? Mindenhol!

Az együttest 1939-ben alapították az akkori Vörös Hadseregen belül, hogy emeljék a morált a kifáradt, kimerült seregben. A jelenlegi direktor és karmester, Viktor Eliseev 1985 óta irányítja az együttes szakmai munkáját. Azóta a társulat bejárta az összes kontinenst, több mint 7000 koncertet adott 20 millió embernek. 1980-ban ők nyitották meg a moszkvai olimpiát, majd 2014-ben a Szocsi téli olimpiai játékokat, fogadta őket a Vatikánban II. János Pál pápa, és együtt zenéltek számos nagy nemzetközi sztárral, köztük Celine Dionnal is.

ÉM