Receptverseny: íme, egy kis összegző…

Receptverseny: íme, egy kis összegző…
Miskolc – Receptversenyünk végén összesítettünk: 361 étel leírása érkezett szerkesztőségünkbe az elmúlt hónapokban.A győztes recepteket a verseny három zsűrije, Fórián Lajos, Mátyás Rudolf és Ingoványi József mesterszakács választotta ki.

A 361 ételleírás között levesek, egytálételek, sütemények, saláták, sültek egyaránt találhatók. A verseny első havi eredményhirdetését júliusban tartottuk lapunkban, ekkor Kurián Béláné nyert az Aszalt szilvás, olajbogyós csirkemell nevű recepttel.

A verseny érdekessége, hogy épp ő, és épp ezzel az étekkel nyerte el később, hónapok múltán a fődíjat is. A verseny ugyanis hónapokon át tartott. Minden héten kiválasztottuk a hét nyertesét is, akinek nevét a beérkező receptek beküldői közül húztuk ki. Bemutattunk lapunkban és egy konyhai szettel, köténnyel, kesztyűvel ajándékoztuk meg.

Nehéz választás

A győztes recepteket a verseny három zsűrije, Fórián Lajos, Mátyás Rudolf és Ingoványi József mesterszakács választotta ki.

Nem volt könnyű, mondták el minden alkalommal, hiszen a beérkezett receptek színvonalasak voltak, s mindig több kuriózum volt köztük, mind amennyit kiválaszthattak.

Öt ételt készítettek el alkalmanként a miskolci Mesterek Éttermében, ezeket nemcsak lefotózta lapunk fotósa, Bujdos Tibor, hanem a fotókat le is közöltük az ételek leírásával együtt lapunkban.

A fél év alatt harminc étel fotója és leírása jelent meg így az Észak szombati Ízvilág oldalain.

A verseny havi nyertesei kétszemélyes vacsorát kaptak ajándékba. Több olvasónk volt, akik szinte minden héten küldtek be recepteket. Kurián Béláné, Béres Bertalan és fia, Béres Tamás,Sándor Lászlóné,  Ácsné Sarkadi Nagy Katalin az eredményhirdetés után Fórián Lajos vendégei lehettek egy vacsorával egybekötött eszmecserére.

Receptek

Levesek: 42
Egytálételek:
38
Tájjelegű étel:
1
Halétel/vadétel:
30
Desszert, sütemény:
85
Bogrács/grill:
5
Saláta:
25
Egyéb: 1
Sültek:
134

Összesen: 361 recept

HM